Ogólne > Podatki

podatek 8% w Danii i PIT w Polsce

<< < (6/8) > >>

vera:

--- Cytat: robwag w 07 Mar 2009, 18:22:59 ---nieprawda że zawsze jest dopłata ,w zeszłym roku rozliczałem sie razem z zona,która pracuje w PL ,i nawet wyszło cos na plusie ,czego oczywiscie nikt nam nie odda i wychodzi na to ze miałem racje z ta ulgą za ten rok ,chyba że mnie okłamali w skarbówce w PL

--- Koniec cytatu ---

no to całkiem ciekawe ze wyszedł zwrot - tylkosiecieszyc.

no to z jednej strony bdb ze wyszła nadpłata i jest do zwrotu, a niby czemu nie mieli ci zwrócić nadpłaty wyjaśnili?

K3:

--- Cytat: vera w 07 Mar 2009, 18:38:07 ---no to z jednej strony bdb ze wyszła nadpłata i jest do zwrotu, a niby czemu nie mieli ci zwrócić nadpłaty wyjaśnili?

--- Koniec cytatu ---

ponieważ polski US nie zwraca podatków zapłaconych w duńskim SKAT ;)

robwag:
jest dokładnie tak jak napisał K3 ,dodam jeszcze ze odliczylismy sobie diety i ulgi na dzieci i byc moze dlatego wyszło tak fajnie,ale najważniejsze że jednak mozna !!!

vera:
Z tego co pisałeś myślałem że rozliczałeś się w US PL zwłaszcza ze zasięgałeś tam konsultacji. Więc to że jest zwrot to ok,ale to niech ci skat zwróci a nie się pytasz US w Polsce.

U mnie po obliczeniu Podatku w PL wyszła dopłata. Potem po zmianie toku obliczenia w związku z abolicją dopłata tez wychodzi tylko że mniejsza. Ze skatu natomiast zwrot przyszedł po trzech miesiącach od złożenia i rozpatrzenia zeznania podatkowego.

gośc:
Pytałam w skarbowce i powiedziano mi, ze między Polską a Danią stosujemy obliczanie metodą kumulacji dochodow i od tego  płaci się podatek ( minus zapłacony w Danii). Nie ma zadnego liczenia z "progresją". Ustawa abolicyjna dotyczy lat do 2007 a nie 2008 . Tak mi powiedziano.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej