Ogólne > Podatki
feriekonto
krzys:
witam!mam pytanko gdzie znajduje sie siedziba feriekonto..gdzie i jak moge sprawdzic stan mojego feriekonto...dzieki
Grzegorz_Odense:
.
Jest kilka sposobów . Mozna zadzwonic pod numer 70 11 49 10 - podac swój cpr. numer i sie dowiedziec .
Mozna wyslac e-mail po angielsku z zapytaniem i podaniem swojego cpr. nr na adres fk@atp.dk
Mozna tez wejsc na strone www.feriekonto.dk - kliknac na lønmodtager a potem na Selvbetjening i zamówic kod . Potem mozna samemu sprawdzac .
Ale jezeli pracujesz dla Jobserver lub JS Consulting to nie musisz sie fatygowac . Wiele osób sprawdzalo i oni niczego tam nie wplacaja ....
Maja:
Chyba jestes zle poinformowany Grzegorz bo tak sie sklada ze pracuje dla JS-Consulting od grudnia i pieniadze wakacyjne dostalam z zeszlego roku. System ten tak dziala, ze pieniadze sa wysylane na ferie konto po 3 miesiacach pracy za ten okres, wiec kasa np. z kwietnia, maja i czerwca znalazla sie na koncie w polowie lipca. Niektorzy powinni najpierw sprawdzic informacje zanim zaczna kogos oczerniac i straszyc ludzi ze pieniedzy nie dostana bo to kompletna bzdura. Moze tak jest w Jobserver bo znam mase ludzi ktorzy tych pieniedzy na oczy nie widzieli.
piatka:
Ja pracuje od grudnia u tego samego pracodawcy, ale jak zapytalam o ferie za ubiegly rok, ponoc nalezy mi sie 2,08 dnia za kazdy miesiac, to mi odpowiedzial, ze moje feriekonto er tom./ puste/
Potracaja mi tez 1% moich zarobkow jako: feriettillæg
Ponoc mam miec prawo do ferie med løn, ale nie chce ich pytac , ani zwiazkow, bo musze przynajmniej pol roku popracowac. Poprzedni pracodawca, wplacal mi na feriekonto, a ten potraca
czy ktos mi objasni zasady?
Grzegorz_Odense:
.
Takie informacje dostalem od kilku osób pracujacych w JSC które sprawdzaly i zadnych pieniedzy na ich koncie nie bylo . Moze uprzywilejowane osoby dostaja - ciesz sie jezeli jestes jedna z nich ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej