poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: kod do rozliczenia TastSelv  (Przeczytany 27631 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bylydunczyk

• Gość
Odp: kod do rozliczenia TastSelv
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Kwi 2009, 08:28:13 »
Witam,

kochani pomozcie mi, bo sam juz nie wiem co jest nie tak :/ Wczoraj otrzymalem nowo zamowiony kod do rozliczenia i kod nie dziala :/ Przy probie logowania dostaje taki komunikat:
Der er tidligere forsøgt adgang uden korrekt TastSelv-kode. Koden er derfor spærret. Du kan bestille en ny kode i toppen af denne side. Spærringen vil herefter blive fjernet, og en ny kode vil blive tilsendt. Har du bestilt flere koder, er det kun den sidst bestilte kode, der virker.

SKAT anbefaler digital signatur for at få adgang til TastSelv. Klik her for at bestille.

wiec klikam zeby zamowic nowy kod, tak jak pisza w komunikacie i dostaje taki komunikat:
Du har tidligere bestilt en TastSelv kode, som du vil modtage med brev.
Du kan henvende dig personligt på et skattecenter eller i den kommunale borgerbetjening og få dannet en ny kode, hvis ventetiden på brevet er et problem.

o co chodzi w tym komunikacie?

Dlaczego nie dziala kod ktory zamowilem? Przeciez od czasu zamowienia kodu nie probowalem sie w ogole logowac. Ktos mial podobne problemy? Aaa i do kiedy trzeba sie rozliczyc ze SKAT, do 1 lipca tak?

Offline pendi

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Tast selv
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Kwi 2009, 11:56:46 »
Czy ktos sie orjentuje ile sie czeka na tastselv kode ?? ja juz czekam prawie dwa tygodnie i sie denerwuje bo nie moge sie rozliczyc!!!
« Ostatnia zmiana: 21 Kwi 2009, 14:08:22 wysłana przez Tula »

bylydunczyk

• Gość
Odp: Tast selv
« Odpowiedź #17 dnia: 23 Kwi 2009, 08:01:40 »
Czy ktos sie orjentuje ile sie czeka na tastselv kode ?? ja juz czekam prawie dwa tygodnie i sie denerwuje bo nie moge sie rozliczyc!!!

Ja czekalem 7 dni i kod byl u mnie na adres polski przeslany.

A co do mojego problemu wyzej, nikt nie wie o co chodzi na prawde? Dlaczego mam problem z logowaniem sie i dlaczego nie dziala nowy kod, ktory SKAT mi przeslal?

AniaNiania

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 05 Maj 2009, 19:24:30 »
MAm pytanko..
Otrzymałam kod pocztą , chcialabym sprawdzic co tam sie dzieje, czy mi zaakceptowali rozliczenie czy co..
Ale nie wiem gdzie mam sie zalogowac, pomoże ktos??
I gdzie tam ma byc napisane ile do zwrotu mam lub do zapłaty?? Kompletnie nie znam dunskiego:(
Z góry dziekuje!

Tula

• Gość

robwag

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 05 Maj 2009, 20:27:08 »
proszę o pomoc!!! pilne!!!   w tym wątku znajdziecie wszelkie pomocne informacje oraz adres strony do tłumaczenia tekstów i wzory logowania na tastselve po polsku itp.....powodzenia

Offline pendi

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #21 dnia: 11 Maj 2009, 10:29:17 »
Ja rowniez mam pytanie dotyczace tastsel-kode.Otoz w marcu zdalem zolta karte w komunie w silkeborgu i do tej pory czekam na kod ze skatu i nic mio nieprzychodzi pisze do nich emaile z prosba o wyslanie go na adres polski.Czy ktos sieorjentuje po jakim czasie on przyjdzie? bo podobno polacy moga sie rozliczyc do konca czerwca????????? czekam na odpowiedz

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 11 Maj 2009, 10:29:17 »

lepiej jechac osobiscie

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Maj 2009, 13:44:24 »
ja tez czekalam na kod i nie przyszedl a czemu nie mieli nowego adresu pojechalam do skata i poprosilam o kod dostalam go od reki ;) polecam lepiej wybrac sie samemu niz czekac

a teraz mam pytanko czy ktos sie orietuje w jakim czasie skat wysyla pieniazki na konto (mam nemkonto) czekam juz 2 tydzien i nic ??? pozdrawiam ;)

Offline pendi

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #23 dnia: 11 Maj 2009, 17:13:30 »
z tego co sie orjentuje moi kolesie dostali po tygodniu nawet po 6 dniach wszyscy bez wyjatku

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Maj 2009, 18:50:01 »
Witam,

kochani pomozcie mi, bo sam juz nie wiem co jest nie tak :/ Wczoraj otrzymalem nowo zamowiony kod do rozliczenia i kod nie dziala :/ Przy probie logowania dostaje taki komunikat:
Der er tidligere forsøgt adgang uden korrekt TastSelv-kode. Koden er derfor spærret. Du kan bestille en ny kode i toppen af denne side. Spærringen vil herefter blive fjernet, og en ny kode vil blive tilsendt. Har du bestilt flere koder, er det kun den sidst bestilte kode, der virker.

SKAT anbefaler digital signatur for at få adgang til TastSelv. Klik her for at bestille.

wiec klikam zeby zamowic nowy kod, tak jak pisza w komunikacie i dostaje taki komunikat:
Du har tidligere bestilt en TastSelv kode, som du vil modtage med brev.
Du kan henvende dig personligt på et skattecenter eller i den kommunale borgerbetjening og få dannet en ny kode, hvis ventetiden på brevet er et problem.

o co chodzi w tym komunikacie?

Dlaczego nie dziala kod ktory zamowilem? Przeciez od czasu zamowienia kodu nie probowalem sie w ogole logowac. Ktos mial podobne problemy? Aaa i do kiedy trzeba sie rozliczyc ze SKAT, do 1 lipca tak?

O co chodzi w tym komunikacie: Probowales wczesniej zalogowac sie bez awlasciwego TastSeov kode. Dlatego kod ten zostal zamkniety
(tzn. zablokowany przez Skat- napewno probowales wiecej niz 3 razy z blenym kodem - uwaga w nawiasie jest moja uwaga). Mozesz zamowic nowy kod na gorze tej strony. Zablokowanie zostanie usuniete i przeslemu ci nowy kod. Zamowiles kod wiecej niz jeden raz- tylko ten ostatni bedzie dzialal. Skat poleca Didtal Signatur aby wejsc na TastSelv. Klik tutaj aby zamowic.

Nastepnie Skat Ci odpowiada: zamowiles juz wczesniej kode, ktory otrzumasz poczta. Jezeli nie chcesz czekac to zwroc sie osobiscie i dostaniesz kod na miejscu.

Odnosnie rozliczenia skat: 1 lipca to data do kiedy masz zwrocic za malo zaplacony podatek. 

Dzidek_k-lin

• Gość
Odp: Tast selv
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Maj 2009, 17:18:17 »
Ja czekalem 7 dni i kod byl u mnie na adres polski przeslany.

A co do mojego problemu wyzej, nikt nie wie o co chodzi na prawde? Dlaczego mam problem z logowaniem sie i dlaczego nie dziala nowy kod, ktory SKAT mi przeslal?

Ja mam podobny problem :(

Otrzymałem od SKAT-u nowy TastSelv kode i również pojawia się komunikat, że jest niepoprawny. Może źle wpisuje Personnummer? Czy trzeba uwzględniać przy Personnummer spacje i myślnik również (bo jak do tej pory wszystko dokładnie wpisywałem jak na podanych dokumentach ze SKAT-u)? Niech ktoś potwierdzi komu udało się wypełnić PIT elektronicznie, bo ile razy będę musiał zamawiać kluczy ze SKATu :(
Z góry dziękuję za ewentualną fachową pomoc...

Dzidek_k-lin

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Maj 2009, 19:24:48 »
Może uda mi się rozwiązać problem za pomocą tego podpisu cyfrowego polecanego przez SKAT. Może ktoś wie czy umożliwi mi to wgląd i złożenie zeznania rocznego? Czym się to wogóle różni od TastSelv kode? Trzeba przy zamówieniu za  taką usługę zapłacić? Jak ktoś wie coś na ten temat to z niecierpliwością czekam na odp

Gosc

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 14 Maj 2009, 19:50:23 »
Wpisz same cyfry z personnummer.
Podpis cyfrowy jest za darmo ale wysylaja tylko na adres dunski zarejestrowany w ewidencji ludnosci (folkeregistret). Z podpisem masz rowniez dojscie do kommune, Feriekonto itd.

Dzidek_k-lin

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Maj 2009, 14:31:03 »
Dzięki.
Niestety mieszkam w Polsce - czyli pozostaje mi oczekiwanie na kolejny kod TastSelv. Właśnie wpisywałem ze spacjami i myśnikiem dlatego pewnie się mi nie powiodło. Mam nadzieję że tym razem pójdzie wszystko dobrze :)

Gość

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 15 Maj 2009, 17:42:33 »
Myslnik tez mozna uzyc ale nie wiem jak jest ze spacjami - ja wpisuje same cyfry.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 15 Maj 2009, 17:42:33 »

Brak możliwości rozliczenia przez internet.

Zaczęty przez Neffisa83Dział Podatki

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 9073
Ostatnia wiadomość 28 Mar 2012, 18:57:13
wysłana przez Neffisa83
Brak rozliczenia na stronie Skatu

Zaczęty przez radas103Dział Podatki

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 8961
Ostatnia wiadomość 16 Maj 2009, 11:05:07
wysłana przez robertcph
co zrobic? w sprawie rozliczenia za 2007,2008