Ogólne > Podatki

rozliczenie roczne

<< < (3/4) > >>

kop2500:
zaistniala inna rzecz w twoim przypadku nie znam szczegolow ale z tego wynika ze podatek wzrosnie jesli kontrakt w danym roku podatkowym zostal zmieniony na staly jednak badzmy pozytywnej nadzieji, w waszym przypadku nie wszystko mozecie zmienic wchodzac na ich strone poniewaz musza wpierw sprawdzic wiarygodnosc itd. w tej sytuacjii najlepiej podjechac do nich i to rozstrzygnac i dowiedziec sie o co chodzi i jakie beda konsekwencje.

zuzka:
Wszystko fajnie ale ja zakonczylam juz kariere w Danii i teraz przebywam w Polsce. Mozna by to obgadac przez telefon ale bez okazania dokumentow, chyba bedzie ciezko. Ja tez ujelam ulge na meza w rozliczeniu. Do pazdziernika 2008 bylismy razem w Danii z tym, ze on imal sie tylko dorywczych prac na czarno.
Byc moze w czesci roku podlegalam ograniczonemu obowiazkowi podatkowemu a w reszczie roku nieograniczonemu. Wiem, ze jest w takim przypadku obowiazek wypelnienia dwu deklaracji podatkowych. Ale na stronie TastSelv mialam tylko formularz na ograniczony obowiazek podatkowy i jak mam sie rozliczyc z reszty roku podatkowego, kiedy ten obowiazek mi sie zmienil?
Na stronie widze, ze Skat ma moj polski adres, wiec chyba przyjda mi jakies formularze do wypelnienia. Pozostaje chyba tylko czekac.

podatek:
drugie zdanie - rozliczenie za rok 2008 nie jest jeszcze dostepne, powod moze byc nastepujacy:
1. nie podalas/ zglosilas selvangivelse - to jest druk co skat wysyla chyba w marcu aby potwierdzic badz zmienic dane dochodowe itd. i to nalezy im wyslac jesli tego nie dokona sie to akceptuja to co maja od pracodawcy
2. sa pewne sprawy/ szczeguly ktore skat musi zmienic badz upewnic sie ze sa wiarygodne po swojemu - nie tlumacze bezsposrednio bo wtedy nic z tego nie zrozumiecie
3. zony/ meza selvangivelse nie zostalo im dostarczone - w tym przypadku jesli ma sie dana osobe to to ma znaczenie dla nich jak maja naliczyc podatek od dochodu bo jesli dana osoba miala dochod to wtedy zmienia sie procedura naliczania podatku jesli nie to dana osoba ktora zarabia ma znizke podatkowa ze wzgledu na to ze jest jedyna osoba zarabiajaca

zarejestrowalismy nastepujace dane kontaktowe

mail - telefon komorkowy

nacisnij tutaj jesli chcesz zobaczyc te dane

nacisnij tu jesli chcesz je zmienic

jak ponownie to dzieje sie ze nie macie dostepu do rozliczenia podatkowego za dany rok to zgloscie sie w urzedzie podatkowym bo brakuje im jakis informacji aby rozliczyc was - nie jestem w stanie odpowiedziec na to jakich bo kazdy ma cos innego im szybciej to rozwiazecie tym szybcie otrzymacie rozliczenie a to ma duze znaczenie dla was bo pewne zmiany moga spowodowac zwrot podatku badz jego doplate ale jesli tego nie rozwiazecie to oni po swojemu i tak nalicza z tych infornmacji co maja - wiec decyzja do was nalezy - tez mozecie zadzwonic jednak pewnych informacji urzad podatkowy nie udziela przez telefon - no pominmy pewne osoby

kop2500:
to ja napisalem odpowiedz wyzej zamieszczona jednak cos nie tak przebieglo i stalem sie anonimowy, najwazniejsze ze to wam wyjasnilem - zycze powodzenia

[Posted on: 23 Marzec  2009, 19:47:04]
aha i to nie wina serwera wiec nie wnikajcie w to co pewne osoby pisza wyjasnilem wam o co chodzi a reszta do was nalezy

rozowa985:
Od sierpnia 2008 pracuje w Danii. czytam na forum cos o rozliczeniu i ....no wlasnie jestem zdziwiona??? Jakie  druki do wypelniania????  :o Ja osobiscie bedac w SKAT i pytajac czy musze cos wypelniac ...podpisywac...jakie dochody uzyskalam wszedzie i wszyscy mi mowia ze nic nie musze wypelniac..ze wszystko jest automatycznie zalatwione...teraz patrzac i czytajac zaczynam sie bac...nie chce zeby doszlo do sytuacji gdzie musialabym zaplacic tysieczna kare za nie rozliczenie sie z dochodow..chcem zeby bylo wszystko legalnie. bardzo prosze o informacje mam wypelniac jakies druki czy faktycznie jest to zalatwione automatycznie????

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej