Ogólne > Podatki

I CO TERAZ Z ODPISEM DELEGACYJNYM????

(1/2) > >>

JACEK:
Witam wszystkich serdecznie!!Od kwietnia pracuje legalnie w Danii!!Place podatki i korzystam z odpisu delegacyjnego, czyli place 8% podatku!!Od pazdiernika mieszka ze mna zona ktora sprowadzilem tu do siebie!!Zone otrzymala prawo do pobytu w Danii i ma CPR,ubezpieczenie!!Dzis dowiedzialem sie ze od tej chwili czyli od przyjazdu mojej zony bede musial placic caly podatek w wysokosci 38% a nie jak myslalem od kwietnia 2007r!!!Czy to prawda??Czy SKAT moze cos takiego zrobic??A jezeli to prawda i nie zglosze tego w Skacie to czy moga mnie namierzyc i bede musial placic wyrownanie za ten okres??Bardzo prosze o pomoc i wyjasnienia w tej sprawie co robic!!Gratuluje fajnej stronki!!!Pozdrawiam i dziekuje za wyjasnienia!!!!!

Jacek:
Chcialbym jeszcze dodac ze zona nie pracuje w Danii i jest aktualnie w ciazy. Czy to zmienia postac rzeczy i czy bede musial placic te 38%???Dziekuje za odpowiedz!!!jacek

marta_malgorzata:
Hmm, ja niestety nie moge pomoc.
Proponuje jednak, zebys napisal swoje pytanie na portalu Gazety.dk, moze tam znajdzie sie ktos kto pomoze.

Pozdrawiam i gratuluje powiekszenia rodzinki:cheer: .

piatka:
Ja uwazam, ze nie mozna miec ciastka i zjesc ciastka:P
 Albo sie ma rodzine w Polsce i dostaje odpis delegacyjny, albo sie sciaga rodzine tutaj i nie ma odpisow, ale dostaniesz fradgrag na zone

GoTTie:
Znam pewne malzenstwo, ktore pracuje w Danii i oboje maja odpis delegacyjny. Po prostu w PL oplacaja mieszkanie i pracuja tu z zamiarem powrotu do kraju. Na logike biorac, jak cala rodzina przenosi sie za granice, to raczej ten dodatek juz nie powinien przyslugiwac. Sadze ze w Dunskim prawie sa jednak luki i spokojnie obydwoje dostaniecie odpis. B)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej