Ogólne > Podatki

selvangivelse 2008

<< < (2/7) > >>

Krzysiek19844:
Mam Problem Dostalem list z Skata a jestem w Polsce i dokladnie nie wiem o co tam chodzi. napisane jest po polsku czesc tekstu ze mm sie zalogowac na stronie w skacie i podac haslo. skad mam wziac ten login i haslo?

karioke:
Dostałes pewnie broszurkę jak się rozliczyć przez internet.Przeczytaj ją dokładnie a bez problemu zalogujesz się oraz rozliczysz podatek.W razie problemu mogę wysłać na maila skany tej broszurki.Loginem jest Twój nr CPR ,TastSelv-kode<hasło> zamawiasz przez neta.Pozdrawiam

Krzysiek19844:
bardzo bylbym wdzieczny o wyslanie mi Tego na meila.. krzysiek9211@wp.pl
a jezeli jestes w Polsce moge zadzwonic bedzie szybciej przez telefon.. pozdrawiam

roga:

--- Cytat: Anettka w 08 Kwi 2009, 09:55:53 ---jeszcze jedno pytanko:
a czy nie muszę nigdzie wpisywac ile zabrali na podatek?
bo jak na razie to wiem że muszę wpisac dochód w rubryce 11 i 53 ulgę za diety, a są jeszcze jakieś inne ulgi?

--- Koniec cytatu ---

Wychodze z zalozenia, ze pracowalas w Danii w 2008 r. i ze rubryki o ktorych mowisz to rubryki Årsopgørelse (zeznanie podatkowe)
za 2008 r., ktore jest wypelnione przez SKAT na podstawie danych uzyskanych przez SKAT od Twojego pracodawcy itp. nie rozumiem tylko dlaczego piszesz, ze musisz wypelnic rubryke 11. Ta rubryka dotyczy dochodow z pracy i normalnie jest zawsze automatycznie wypelniona przez SKAT wlasnie na podstawie otrzymanych od pracodawcy danych o Twoich zarobkach. Z innych rubryk, jak juz wczesnie pisalem, powinnas wypelnic rubryke 51 jezeli mialas koszty zwiazane z dojazdami do pracy i ewentualnie podrozami do Polski.

Anettka:

--- Cytat: roga w 08 Kwi 2009, 13:13:48 ---Wychodze z zalozenia, ze pracowalas w Danii w 2008 r. i ze rubryki o ktorych mowisz to rubryki Årsopgørelse (zeznanie podatkowe)
za 2008 r., ktore jest wypelnione przez SKAT na podstawie danych uzyskanych przez SKAT od Twojego pracodawcy itp. nie rozumiem tylko dlaczego piszesz, ze musisz wypelnic rubryke 11. Ta rubryka dotyczy dochodow z pracy i normalnie jest zawsze automatycznie wypelniona przez SKAT wlasnie na podstawie otrzymanych od pracodawcy danych o Twoich zarobkach. Z innych rubryk, jak juz wczesnie pisalem, powinnas wypelnic rubryke 51 jezeli mialas koszty zwiazane z dojazdami do pracy i ewentualnie podrozami do Polski.

--- Koniec cytatu ---
już Ci odpowiadam:
a więc dostałam pocztą do domu w Polsce (bo tu przebywam) druk o nazwie selvangivelse oraz servicebrev, ten pierwszy jest pusty, a drugi ma takie coś:
personling indkomst
11 lonindkomst, fri bil mv  99511
16 pensioner, dagpenge mv 709
17 Uddel.foreninger, fonde 325
Når du udfylder selvangivelsen,skal du være opmærksom på følgende: 
 Rubrik 17 Som hovedregel skal du som begrænset skattepligtig ikke selvangiv disse oplysninger.                   
 Inddskud på arbejdsgiveradministreret kapitalpension/supplerende engangsydelse kr. 1,63 indgår ved beregningen af evt.topskat.                                   

więc z tego co rozumiem to muszę ten pierwszy sama wypełnić i odesłać do skata, wiem że mam wpisać poz.11 i 53 bo tam odlicza się ulgę ale nie wiem czy coś jeszcze musze wypełnić

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej