Regionalne > Odense

Łapanka na PL samochody w Odense

(1/9) > >>

RBaumi:
Witam.

Dzis w pracy przyszedl do mnie dunczyk i powiedzial, ze w dzisiejszej gazecie (nie wiem ktorej, ale postaram sie dowiedziec) jest artykul o tym, iz rozpoczela sie wczoraj lapanka zagranicznych (glownie polskich) samochodow w Odense. W 1,5h zlapali 30 aut. W gazecie sa takze wyliczenia ile rzad dunski traci na braku jesestracji zagranicznych sachodow, wiec chyba powaznie wzieli sie za sprawdzanie.

To tylko takie ostrzezenie, jesli wiecie cos wiecej to piszcie :)

piotras.:
http://zle sie dzieje w panstwie dunskim. :o

niestety to 100% prawda wkleja linka

http://www.fyens.dk/article/1228583:Business-Fyn--Masser-af-snyd-med-nummerplader

roslinka:
No widac z komentarzy do tego artykulu ze tubylcy nie sa zadowoleni ze musza placic afgifty i skat a ludzie z nowego EU nie a przynajmniej oszukuja z rejstracja samochodøw. Wcale bym sie nie zdziwila jak zaczna donosic do skatu gdzie i jaki samochød parkuje.
Bo ludzie odczuwaja to jako niesprawiedliwosc.

takiTam:
Napiszcie w których miejscach łapią :-)

Svaria:
To samo kiedys dzialo sie z autami na niemieckich numerach.

Zgadzam sie ze mieszkajac w DK dluzej nalezy nabyc autko na dunskich blachach ale nei sadze by takie "lapanki" odstraszyly naszych tak by nagle znikly wszystkei samochody na polskich numerach z ulic :)

Co do samych wiliczen (jak w tym artykule)  to sa to tak samo wiarygodne wyliczenia strat jak te straty ktore wyliczaja wytwornie fonograficzne w stosunku do piractwa - czyli ostro naciagane w gore. Zawsze smiesza mnei takie statystyki :)
Przecierz nawet jak sie wielu naszych teraz zdecyduje na kupno dunskiego auta to kupia najtanszy zlom byleby jezdzil a swoje Polskie wrzuca do garazu by czekalo az opuszcza granice Danii. Wiec i tak i tak skat na tym za duzo nie zarobi.

Ja osobiscie uwazam ze w Unii powinien byc przepis ze auto ze swojego miejsca zamieszkania mozna uzywac na terenie calej Unii jak dlugo si echce ale takie cos nei rpzejdzie bo takie kraje jak DK, S za duzo kasy by na tym stracily

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej