Regionalne > Odense
Łapanka na PL samochody w Odense
jedrzej:
Święta prawda, płacic trzeba albo ryzyk-fizyk i jak złapią to pretensje tylko do siebie.
Pozdrawiam.
jaclaw6:
--- Cytat: cwsm111 w 23 Kwi 2009, 16:13:45 ---Jak napisałem rok temu że mnie policja złapała i zapłaciłem mandat i przerejestrowałem samochód to osoby wielce zasłużone dla tej strony w pewnym sensie powiedziały że jestem idiotą . Więc czym tu się chwalić. Potem się czyta mój ulubiony tekst " że kolega koledze przez kolegę powiedział albo usłyszał"
--- Koniec cytatu ---
Chwalić się nie ma czym, ale może powiesz ile tego mandatu dostałeś i ile kosztowało Cię przerejestrowanie auta.Bo to informacja której jeszcze na forum nie było a zainteresowanych jest dużo.
[Posted on: 25 Kwiecień 2009, 13:50:14]
Dodam jeszcze że zwróciłem baczniejszą uwagę na ulice i widać zdecydowanie mniej aut z polskimi numerami.Nie wiem czy to kryzys czy efekt strachu.Ale faktem jest że Duńczycy jakoś dziwnie ostatnio przyglądali się mojej rejestracji,a jeden nawet jadąc samochodem z piskiem zahamował przed moim domem wyjął kartkę i coś na niej notował.Stały tam dwa polskie auta.Jestem przewrażliwiony ;D?
Radek C. ps. kark:
KARMA juz tak nie prorokuj jakby panstwo dunskie bylo swiete.
Polska niedawno przegrala sprawe z Komisja Europejska w zwiazku z nie uznawaniem badan technicznych samochodow, ktore mialy byc rejestrowane (sprowadzonych).
Co jest w Danii? Jest dokladnie to samo, czyli nie uznaja badan technicznych z innych panstw czlonkowskich. Sprobuj zarejestrowac samochod poslugujac sie polskim badaniem, badz TUV-em, to Cie wysmieja, a jak widac nie akceptowanie tych badan jest niezgodne z prawem UE.
A co ma Piernik do Wiatraka? Panstwowe przeglady techniczne sa w gestii danego panstwa - moga chyba decydowac czy dopuscic samochod do ruchu na swoich rejestracjach - tak samo jest w Polsce. Przeglady gwarancyjne sa uznawane bez problemow. Dodam ze mowa byla o afgifcie,ktory sie panstwu dunskiemu nalezy jak psu zupa - taka ustawa i z tego dochod do budzetu. Gdy w Polsce byla wysoka acyza (afgift) o tez nie dalo sie pojezdzic na np. niemieckich tablicach.zaraz policja auto zabierala.
Radek C. ps. kark:
No ... widzisz jak sie znasz :(
Wlasnie, ze panstwowe przeglady nie sa w gestii danego panstwa, dlatego UE narzucila Polsce, ze musi respektowac zagraniczne, przy rejestracji!!!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej