Ogólne > Podatki

Wakacyjne

(1/3) > >>

Wakacyjne:
Witam
Mam pytanie czy wakacyjne pieniążki mogę wybrać sobie bez brania od razu urlopu?
Pozdrawiam

tyszczak73:
Jasne że tak   mi dziś wpłyneły już  zaczyna się maj i można brać tylko jak bedziesz miał urlop to na sucho

zandra:
a jak jest z wakacyjnymi pieniedzmi jak ktos nie pracuje? jak je dostac? nadmienie, ze w styczniu starcilam prace poprzez kryzys,i zastanawiam sie jak je dostac,

gość:
Feriekonto.dk i pięknie opisane, po polsku nawet. ::) LUDZIE OBUDŹCIE SIĘ.

Manior:
Wybieranie pieniędzy wakacyjnych bez brania urlopu w zasadzie nadal jest nielegalne. Władze boją się, że niektórzy jak wybiorą pieniądze to od razy przepiją i jak przyjdą wakacje to nie będą mieli za co życ. Jednak wiele osób wybiera. Sam tak robiłem wiele lat. Pracodawca podisywał kartę do Ferie konto na której miałem wypisane, ze mam urlop od dnia np 2 maja - 5 tygodni  naprzód.
Wypłacali bez problemu. Wychodziłem z założenia, ze nie jstem dzieckiem i sam będę dysponował moimi pieniędzmi.

Zandra - jak nie pracujesz to podpisują i stemplują Ci związki zawodowe lub jeżeli do takich nie należysz to idziesz do komuny.
Zwróc uwagę, że jeżeli dostajesz bezrobocie ze związków to w okresie Twojego urlopu nie dostaniesz wypłaty  bo dostajesz feriepenge.

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej