Ogólne > Podatki

List od Skata..

<< < (5/5)

nerwus:
A moja firma wyplacila mi wynagrodzenie netto po odliczeniu skladek i podatku, ale jak sie okazuje zadnych skladek ani podatku nie zaplacili i na koniec zbankrutowali. Boje sie ze bede musiala sama to zaplacic. Czy ktos sie orientuje w takiej sytuacjii?

Janek1984:
no jezeli nie masz zaplacone to bedziesz musiala to uregulowac, ja na szczescie jeszcze z moim pracodawca mam kontakt wiec niby mi to uregulowal ale pewnosci nie mam.. w tym wypadku musze go poprosic o wyslanie do mnie dowodu wplaty...

Gość:

--- Cytat: nerwus w 02 Maj 2009, 11:16:13 ---A moja firma wyplacila mi wynagrodzenie netto po odliczeniu skladek i podatku, ale jak sie okazuje zadnych skladek ani podatku nie zaplacili i na koniec zbankrutowali. Boje sie ze bede musiala sama to zaplacic. Czy ktos sie orientuje w takiej sytuacjii?

--- Koniec cytatu ---
Skontaktuj sie z Lønmodtagernes Garantifond (LG) - oni zajmuja sie wyplacaniem zaleglych naleznosci od upadlych firm (wyplaty i pieniadze urlopowe).

Jezeli powiedzieli ze wplacil to pewnie tak zrobili ale moze dopabuse teraz - masz czs - poczekaj troche i sprawdz w Skacie czy wplynely - jesli nie zazadaj dowodu wplaty bo mogli przeciez cos pokrecic np. wpisac zly nr. cpr.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej