Ogólne > Podatki

Szukam porady??

<< < (3/4) > >>

mala_z_Aarhus:
Po pierwsze nie jestem specjalistka od podatkow. Tym zajmuje sie Klingon, ale:
1. skontaktowalabym sie ze Skatem i poprosila o spotkanie z urzednikiem odpowiedzialnym za moja sprawa.
2. przyjechalabym na to spotkanie z tlumaczem (chyba, ze Skat mialby na spotkaniu polskojezycznego pracownika). Tak, wiem, ze podroz do Danii kosztuje, ale zaplata 63 tys koron tez.
3. przedstawilabym w Skacie problem: wyplaty (o ile sa), pomoc ze zwiazkow, wyciag z konta (aby pokazac, jake kwoty byly wplacane na konto przez firme, bo to moze byc dosc dobry dowod w tej sprawie. W przypadku przekazywania gotowki z reki do reki kiepsko to widze), umowe...Kazda najdrobniejsza rzecz, ktora moze potwierdzac pana wersje.
4. czekalabym na decyzje Skata.

Nie wiem, czy sprawa lezy w gestii policji.
Nie sadze, aby bylo wiele polskojezycznych biur ksiegowych na terenie Danii, ktore zechcialby podjac sie tej sprawy. Z pewnoscia musialby pan napisac jakies pelnomocnictwo.

Reasumujac: nie sadze, aby sprawa ta rozwiazala sie sama z siebie.
Na pewno nie bedzie to tanie.

--- Cytat: Co z tym fantem zrobić w 07 Maj 2009, 00:15:08 ---Co mi grozi jak tego nie zapłacę??

--- Koniec cytatu ---

Dunski urzad podatkowy moze skabusewac sprawe do polskiego. Plus oba urzedy maja 5 lat na sprawdzenie panskiego zeznania podatkowego.

Gość:
Piszesz ze pracowales za 37 kr/godzine i masz 63 tys. doplaty podatku. Co masz zrobic?

Na poczatek porownaj kwity wyplat lub twoje zarobki z informacja podana przez twojego pracodawce do SKATu, tzn. przychod, odprowadzona zaliczka na podatek i atp. Sprawdz tez kto administruje twoje pieniadze wakacyjne i ile ich jest. Tez chyba byly odprowadzane pieniadze swiateczne (SH-penge).
Odejmij ewt. czynsz, jezeli byl potracany z wyplaty, i to powino mniej wiecej dac wyplate netto.

Podaj mi ewt. twoj personnummer i TastSelv-kod to zobacze co tam jest. Moj email to klingon@mail.dk

robertcph:
tu zglos sprawe www.bm.dk telefon 72 20 50 00 i zajmna sie tym, adres : Ved Stranden 8, 1061 København K

zycze powodzenia

Gość:

--- Cytat: robertcph w 08 Maj 2009, 12:42:21 ---tu zglos sprawe www.bm.dk telefon 72 20 50 00 i zajmna sie tym, adres : Ved Stranden 8, 1061 København K

zycze powodzenia

--- Koniec cytatu ---
Hmm, zadzwonic do Ministerstwa Zatrudnienia i co powiedziec? ???

robertcph:
wiec jak nie wiesz to czeko szukasz , z tego co wynika to cie pracodawca wykozystywal bo dostawales mniej niz najmniejsza stawka w danii na godzinne a jak podales to byla praca legalna wiec reszta od ciebie zalezy, to jest urzad co zajmuje sie wszystkimi innymi urzedami a jesli nie to skieruja cie w odpowiednie miejsce chyba ze nie masz podstaw i swirujesz tylko i kleisz glupa

to juz moja ostatnia odpowiedz bo jeszcze udzieli mi sie
 ::)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej