Ogólne > Podatki
co robić?
shakira:
Witam,
Pomóżcie proszę bo nie wiem co robić?Dostałam rozliczenie za pracę w Danii(ARSOPGORELSE 2008).Jest tam informacja,że należy się zwrot podatku ponad 7000 koron.Nie wiem jak można te pieniądze przelać na Polskie konto bo nawet jeszcze nie ma ich na duńskim koncie a piszą,że powinny być dostępne już od 16.03.09.Nawet nie wiem czy mam rozliczać duński PIT czy to co dostałam to już jest rozliczenie?Pomóżcie proszę!!!
Dostalas rozliczenie wstepne na podstawie danych jakie posiadali i do 3 maja moglas korygowac.To rozliczenie trzeba zatwierdzic i odeslac lub poprawic i odeslac - wtedy bedzie ono koncowe i pieniadze wplyna na konto.Data 16 marca pojawila sie na wielu wstepnych rozliczeniach i gdybys szybko odeslala to dostalabys juz pieniadze.
Gość:
Osoby z nieograniczonym obowiazkiem podatkowym (Årsopgørelse) otrzymuja rozliczenie roczne i nie musza nic robic jezeli nie maja zmian.
Osoby z ograniczonym obowiazkiem podatkowym musza zatwierdzic lub wypelnic i zatwierdzic PIT (Selvangivelse) przed 1 lipca. Potem przychodzi rozliczenie roczne.
Tak wiec mylse ze nie musiz nic robic jezeli nie masz poprawek.
Gość:
Ups, Årsopgørelse to jest rozlicznie roczne a nie obowiazek podatkowy.
Shakira chce otrzymac swoje pieniazki wiec im szybciej zatwierdzi tym szybciej dostanie.Dotyczy to wszystkich podatnikow-nikt nie kaze czekac do ostatecznego terminu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej