Ogólne > Pomoc!
prosze o pomoc
ewa:
Moja siostra dostala prace w KBH.Poradzilam jej zeby zabrala ze soba potwierdzenie o stalym zameldowaniu w Polsce, w celu skozystania z odpisu delegacyjnego. Dowiedzialam sie pozniej, ze to nie wystarczy. Urzad Skarbowy tutaj w Dani wymaga rachunkow. Tylko, ze ona mieszka i jest zameldowana u tesciowej i wszystkie rachunkie sa na nia. Czy one beda uznane? Czy musza ta byc rachunki imienne? Z gory dziekuje i pozdrawiam.
JobSeeker:
Witam,
Też się nad tym zastanawiałam. Mam podobną sytuację. Płacę rachunek np. za telefon ale jest on zarejestrowany na inną osobę.
Jednak zdroworozsądkowo myśląc rachunek musi być na imię i nazwisko oraz zapewnie zgodnie z zameldowaniem osoby, która go przedstawia.
Pozdrawiam
GoTTie:
Mozna pokazac rachunki ktore przychodza na dane mieszkanie. Delegacyjny nalezy sie nawet w przypadku mieszkania z rodzicami.
marta_malgorzata:
A czy spotkaliscie sie w ogole z tym, aby proszono was o udokumentowanie zaswiadczen, ktore poiadacie?
Pierwsze slysze i mysle , ze zalezy to od humoru pani lub pana , ktory zalatwia wasza sprawe.Mojego meza nie proszono o poswiadczenia tego co mowi, a wszystko dodam zalatwialismy telefonicnie.
Na wszelki wypadek lepiej jednak wziac cokolwiek ze soba.
asica1982:
Tak mnie proszono!!!!
Pomimo podpisania oświadczenia o zameldowaniu proszono mnie o rachunek.Ja nie miałam żadnych więc dałam mojej mamy która mieszka ze mną pod tym samym adresem i nie było żadnego problemu.
Wydaje mi się że starczy rachunek teściowej, jeżeli mieszkacie pod tym samym adresem.
Pozdrowionka:P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej