Ogólne > Pomoc!

przewóz zwierząt

(1/2) > >>

emilys:
Hej,
Chciałabym przyjechać do Danii na jakiś czas i jestem zmuszona przewieźć zwierzeta, dwa małe pieski. Czy ktokolwiek wie jakie wymagania nalezy spełnić aby było to mozliwe tj. jakie szczepienia muszą przejść zwierzeta, czy trzeba im zakładać paszporty i chipy i czy beda musiały przechodzić kwarantannę na granicy lub w jakiejs lecznicy. Gdzie mozna pobrać ewntualne dokumenty i szczegółowe informacje.Proszę o pomoc i odpowedzi na forum;)

marta_malgorzata:
Najlepiej skontaktowac sie z najblizsza przychodnia weterynaryjna i zapytac.
Ja przywozilam kota i pomimo roznaych przepisow z lekarzem wszystko mozna zalatwic.
Zycze powodzenia.

Mirabelka:
Moja znajoma ostatnio jechala z pieskiem potrzebowala tylko paszport dla czworonoga.Taki paszport mozna zrobic u weterynarza za 50zl.

marta_malgorzata:
nie jestem pewna co do ceny przez ciebie podanej. Ja wyrabiajac mojemu kotu paszport pol roku temu zaplacilam 160 zl. Jak pisalam wczesniej powinno to zajac troche czasu, ale mily pan doktor zalatwil wszystko w pol godziny.:)

Tak na prawde, to pokazujac ten paszport celnicy zawsze maja niezly ubaw. Zagladaja na tylne siedzenie, zeby zobaczyc kota z paszportem.Przy najblizszej okazji mamy zamiar go nie pokazac, bo sadzimy, ze sam kot na siedzeniu nie wzbudza ich zainteresowania.:laugh:

GoTTie:
Standartowo paszport, chip lub tatuaz, odpowiednie szczepienia i to wszystko. Koszt ok 150zl ze szczepieniami u polskiego weterynarza.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej