Ogólne > Edukacja

Studiuj w języku polskim w Danii

(1/5) > >>

kuku4:
Witam!! W dziale usługi została podana informacja o możliwości studiowania w Kopenhadze w języku polskim.

--- Cytuj (zaznaczone) ---Studiuj w języku polskim w Danii
« : 18 Czerwiec 2009, 20:38:36 »

Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji proponuje podjęcie studiów niestacjonarnych  na kierunku PRAWO (jednolite magisterskie) lub STOSUNKI MIĘDZYNARODOWE (licencjat). Zajęcia w jezyku polskim w Kopenhadze. Wykłady raz w miesiącu piątek sobota i niedziela w systemie ciągłym tj. bez przerw semestralnych i wakacyjnych przez co okres nauki znacznie się skraca tj. w przypadku studiów na kierunku Prawo do około 3,5 roku. Wpisowe 400 zł , czesne 660 zł za miesiąc lub 2400 zł za semestr tj. 4 miesiące. Obecnie trwa rekrutacja. Informacje i zapisy www.europejska.edu.pl e.mail: rekrutacja@europejska.edu.pl

--- Koniec cytatu ---

Owa uczelnia istnieje od 1997 roku, od 2006 otworzyła kilka kierunków w innych miastach Europy. Teraz próbuje w Kopenhadze...wszystko zależy od ilości zgłoszeń.
Pani w dziekanacie jak narazie udzieliła informacji, że zgłoszeń nie ma za wiele, póki co są zapytania telefoniczne.
Żeby złożyć papiery na tej uczelni oprócz wiadomo obowiązkowych dokumentów, należy uiścić bezzwrotną opłatę wpisową, w wysokości 100 Euro...ludzie wpłacą a kierunku w ogóle nie utworzą:/ Czy wśród odwiedzających forum ktoś zdecydował się złożyć papiery na EWSPA ??

Czy warto podejmować studia na takich uczelniach?? z obawy przed tym, że po 2 latach będzie zlikwidowany kierunek? dla ludzi którzy nie posiadają studiów i mieszkają tutaj, jest to dosyć ciekawa opcja, dlatego właśnie się zastanawiam.

Pozdrawiam.

lilia:
Jest cos takiego jak studia on-line w Polsce. Czasem nawet na bardzo cenionych uczelniach  ;D I też po polsku ;) ;D

karolcia19877:
witam! czy ktos zna wiecej szczegolow na temat tego studiowania? ja bylabym zainteresowana. dzieki z gory za pomoc

kuku4:
No raczej wszystkie informacje zostały podane w mojej pierwszej wypowiedzi.
Trzeba przesłać na adres uczelni (bądź osobiście donieść) odpowiednie dokumenty,czyli: świadectwo maturalne, zaświadczenie od lekarza (zapytałam się czy może być wydane w  innym języku niż polski i Pani wyraziła zgodę, ale radzę się upewnić), wypełniony formularz, który znajduję się na stronie internetowej uczelni, plus trzeba zapłacić wpisowe (100 Euro), plus zdjęcia bodajże 4,ale pewna nie jestem.
Jak się zdecyduję to dowiem się dokładnych informacji.

Najlepiej więc będzie jak zadzwonisz i osobiście porozmawiasz na ten temat.

O częstotliwości zajęć napisane, a raczej zacytowane jest w mojej pierwszej wypowiedzi.

;D

rokas:
Ja sie zastanawiam, jaki jest sens studiowania w takiej szkole bez zadnej marki w Danii po polsku. To juz chyba naprawde lepiej isc na studia online.

Oczywiscie zdajecie sobie wszystkie sprawe z tego, ze polskie studia, nawet dziennie, o ile nie sa informatyka czy medycyna, to sobie w Danii mozecie w d... wlozyc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej