Ogólne > Rodzina ...

slub z dunczykiem

<< < (6/11) > >>

anha:
Mirra,może się orientujesz czy spadek otrzymany przez któregoś z małżonków w trakcie trwania małżeństwa,wchodzi do majątku wspólnego? W Polsce (chyba) jest odrębnym majątkiem.A jak tutaj?
Grace,piszesz o synku.To nie jest jego dziecko,skoro nie ma prawa do dziedziczenia po Twoim mężu i alimentów od niego?
Niestety,szuje spotkać można pod każdą szerokością geograficzną  >:(

Grace:
Wiecie nie uwierzycie w to co się teraz dzieje u mnie..:) Wyprowadziłam się, a mój maż
robi teraz wszystko abym do niego wróciła ...kwiaty, prezenty ,zaproszenia na obiady ,kolacje..
zapewnienia o miłości chce zmienić intercyzę ...robi takie rzeczy ze mnie wprowadza w zdumienie.
I co wy na to ? śmiać mi się chce z tego....bo ja w te zapewnienia nie wierze.

yoursoul:
Co my na to .. my go nie znamy  ;)
Napewno jest to dla Ciebie to doskonaly moment na renegocjacje warunkow - ale to Twoja decyzja , czy chcesz sprobowac od nowa

kaska145:
Dunskie prawo jest takie, ze jesli nie podpiszesz intercyzy odnosnie majatku jaki mialas w Polsce, po rozpadzie zwiazku polowa wszystkiego nalezy sie mezowi!!! chyba, ze po rozwodzie wyprowadzisz sie do Polski, wtedy bedziesz objeta polskim prawem, dopoki chcesz mieszkac w Danii podlegasz dunskiemu, ktore mowi, ze  majatek jaki maja malzonkowie sprzed slubu tez jest do podzialu niezaleznie od tego gdzie sie znajduje.

Maciek666:
Czyli jesli ozenie sie jakas majetna Dunka a po miesiacu sie rozwiode to polowa jej majatku bedzie moja? Podpowiedzcie prosze, bo to wazne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej