Ogólne > Rodzina ...

slub z dunczykiem

<< < (2/11) > >>

Grace:
Jestes pewna czy chcesz duńczyka bo ja tu z mężem duńczykiem przeżyłam gehenne.
Życzę powodzenia

gooosc:

--- Cytat: yoursoul w 12 Lip 2009, 08:06:08 ---oprocz odczekania 9 lat trzeba skonczyc szkole jezykowa w syst. DU3 z koncowa srednia min 4 i zaliczyc test o znajomosci dunskiego spoleczenstwia, historii , geografii

--- Koniec cytatu ---
podajecie bledne informacje
obywatelstwo mozna otrzymac juz po 5 latach malzenstwa, pod warunkiem zdania egzaminu z jezyka, testu  z wiedzy o spoleczenstwie dunskim i trzech latach pracy.

Jagoda455:
KONDOLENCJE. Po ślubie (z Duńczykiem) się zacznie. Jeszcze lepiej przemyśl ten pomysł z 10 razy.

anha:

--- Cytuj (zaznaczone) ---jak wyglada sprawa obywatelstwa zmiany nazwiska w polsce.
--- Koniec cytatu ---
Tłumaczysz akt ślubu (tłumaczenie przysięgłe).Jeżeli w akcie nie ma podanych imion rodziców małżonka to potrzebujesz jeszcze przetłumaczony jego akt urodzenia.Składasz to w USC.

--- Cytat: Grace w 19 Lip 2009, 18:16:32 ---Jestes pewna czy chcesz duńczyka bo ja tu z mężem duńczykiem przeżyłam gehenne.

--- Koniec cytatu ---
A ja przeżyłam z Polakiem.Czy to znaczy,że mam odwodzić Polki od poślubienia rodaków?

--- Cytuj (zaznaczone) ---Po ślubie (z Duńczykiem) się zacznie.
--- Koniec cytatu ---
Możesz sprecyzować co się konkretnie zacznie bo jestem bardzo ciekawa i chcę się ewentualnie przygotować.

Jomir:
Co za steki bredni!!!
Wszedzie sa ludzie dobrzy i zli. Jak sobie poscielesz tak sie wyspisz. Jakiego wybierzesz partnera takie masz zycie. Narodowosc nie ma tu nic do rzeczy.

Co do obywatelstwa, to mozna je dostac po latach SIEDMIU najwczesniej, natomiast po rzeczonych PIECIU - staly pobyt.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej