poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Turysci, zwl dunscy, w Polsce  (Przeczytany 16820 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline behemot

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 12
  • Reputacja: +0/-0
Turysci, zwl dunscy, w Polsce
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Lip 2009, 08:32:18 »
Nie zamierzam nikogo obrazac jak rowniez nie uwazam abym obrazil kogokolwiek w moich powyzszych wypowiedziach.
Czy jestem zalosny - pewnie dla niektorych tak, dla innych nie; podobnie dla mnie - jedne osoby sa dla mnie zalosne - inne nie sa.
Temat jest o Maroku - wiec nie chce mi sie juz walkowac tematow zastepczych - gdy znajde dzis chwile - napisze pare wskazowek praktycznych dotyczacych Maroka.
Takze na zakonczenie: dobrze ze wspolnie doszlismy do wniosku ze Polska to jedno wielkie g....
Co do powyzszej statystyki - czy to nie smutne ze az 93% Niemcow nie rozwaza odwiedzin Danii i Polski w ciagu najblizszych 12 miesiecy i az 97% Niemcow nie zamierza odwiedzic Danii i Polski ze wzgledu na kulture w ciagu najblizszych 12 miesiecy? (pewnie wola kulture wysp kanaryjskich (sic!) )
Moim zdaniem to przerazajace dane. Tak swoja droga dlaczego podani sa tylko Niemcy? A co z obywatelami Wysp Zielonego Przyladka? Czy oni sa gorsi? Z tego co pamietam Niemcy maja ok 80 mln mieszkancow i sa na 14-15 miejscu w swiecie pod tym wzgldem.
Przeciez mieszkancow Filipin, Nigerii, PAkistanu, Indonezji - nie mowiac o Chinczykach czy Hindusach jest o wiele wiecej niz Niemcow - takze prosilbym o uzupelnienie statystyki - gdyz uwazam ja za niepelna...
Wpisalem w google zapytanie o liczbe odwiedzajacych Polske cudzoziemcow. Kolejne przerazajace dane. W latach 2005r - 2007r liczba Dunczykow ktorzy odwiedzili Polske wzrosla ze 112tys do 150tys - trzeba cos z tym zrobic - po co maja ogladac Polske ktora opisalem w poprzednich postach?
Cale szczescie liczba Grekow spadla z 28,8tys do 25,4tys czyli prawie 12% itd itd itd...
Koniec i bomba, a kto to czytał ten trąba. Pozniej napisze cos o Maroku

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
Turysci, zwl dunscy, w Polsce
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Lip 2009, 09:59:01 »
Nie rozumiem tylko dlaczego akurat na moim poscie sie skupiles Behamocie, skoro akurat naleze do osob, ktore swojej dwunarodosciowej rodzinie pokazuje nasz piekny kraj.
Przy okazji wycieczek opowiadam tez historie.
Moj maz wie o Powstaniu Warszawskim, zbrodni katynskiej, byl w Oswiecimiu...
Stopniowo poznaje nasz piekny kraj.
Moje dzieci, ktore urodzily sie w Polsce, znaja Polske i jej piekno, ale wciaz chcemy pokazywac im nowe miejsca.
To nienarodzone jeszcze, tez! I nie wazne, ze urodzi sie w Danii, bedzie mowilo dwoma jezykami i znalo kulture obydwu krajow.

Natomiast co do zasmiecania najpiekniejszych krajobrazow straganami i namiatami piwnymi uwazam, ze mam absolutna racje!!!.
Zakopane to komercja!!! torunska starowka (rynek), wola o pomste do nieba!!

Rowniez podtrzymuje wciaz zdanie, ze "dziwne wypadki " w Polsce sie zdarzaja, a i polskie standardy wciaz nieco roznia sie od europejskich... Choc czasami pozytywnie (np. toalety w restauracjach!!! )  To tyle off...
Wracamy do Maroka :)
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline mala_z_Aarhus

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +8/-2
  • A friend to all is a friend to none.
Odp: Turysci, zwl dunscy, w Polsce
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Lip 2009, 10:30:50 »
Zgodnie z prosba.

gosc-

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Lip 2009, 10:58:19 »
Kiepska reklama, pogoda troche inna niz na poludniu Europy, wszechobecne mity ( mniej lub bardziej prawdziwe ) dot Europy Wschodniej ecc.

Do niedawna Dunczycy przyjezdzali do Pl rowniez na polowania, ale nie wiem, jak jest obecnie i ile zwierzyny zostalo do odstrzalu.

W Warszawie jest ich sporo, ale glownie tych, ktorzy przyjechali tutaj pracowac.

Nie zapominajmy rowniez o Zydach, ktorzy zwlaszcza w kwietniu i w maju ( rocznica Powstania w Getcie i slynny Marsz Zywych ), oraz pod koniec roku, czyli przed Jom Kippur, przyjezdzali i przyjezdzac beda. Z tym, ze ich interesuja glownie miejsca zwiazane z Holocaustem oraz pozostalosci pozydowskie.

Kiedys, w drodze do Auschwitz, wyminal nas zdezelowany autokar. Powidzialam wtedy, ze mogliby wozic ludzi w jakims innym, a nie prawie rozpadajacym sie. Na to kabusewca odpowiedzial mi, ze ja zwrocilam uwage na autokar, a turysci, ktorzy z nami jechali, wlasnie tak, jak ja autokar, postrzegaja wiele miejsc w Polsce.
Nie mozna odmowic czlowiekowi racji, chociaz i ludzie, ktorzy do Pl przyjezdzaja, maja rozne doswiadczenia i nastawienie.

Pozdrawiam i juz nie zasmiecam tego forum.

Offline behemot

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Lip 2009, 11:52:11 »

Nie zapominajmy rowniez o Zydach, ktorzy zwlaszcza w kwietniu i w maju ( rocznica Powstania w Getcie i slynny Marsz Zywych ), oraz pod koniec roku, czyli przed Jom Kippur, przyjezdzali i przyjezdzac beda. Z tym, ze ich interesuja glownie miejsca zwiazane z Holocaustem oraz pozostalosci pozydowskie.

Nie zapominajmy rowniez o ochroniarzach izraelskich wycieczek:
http://krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/906679.html

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Lip 2009, 14:39:53 »
Nie zapominajmy tez o: Ktoras tam okragla rocznica powstania ghetta warszawskiego i na powitanie Margaret Thatcher ogromny transparent. " ZYDZI DO PIECA! "
Dziwie sie czego oni jeszcze szukaja w Polsce, ale nie dziwie sie, ze przyjezdzaja z obstawa.
Czytajac fora komentujace byle co na wp.pl mozna szybko zauwazyc ze Polacy chorobliwie nienawidza wszystkich a  zwlaszcza zydow i niemcow.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Lip 2009, 15:15:42 »
Wspominaja swoich krewnych?
Odwiedzaja kraj dziecinstwa swoich dziadkow?
Czcza pamiec bliskich?
Turystycznie?

Jest masa roznych powodow, dla ktorych przyjezdzaja do Polski.
Maja takie samo prawo do przyjazdu, zycia, odwiedzania naszego kraju, jak i Ty masz do mieszkania w Danii.
Tez nie jestes tu u siebie, a jakos nikt nie krzyczy "Jamjurand do pieca!"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 28 Lip 2009, 15:15:42 »

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Lip 2009, 15:24:40 »
I co wg Ciebie Klingon ta statystyka przedstawia?
Bedac na urlopie w Polsce widywalem grupy przeklinajacych pijakow i bijatyki w bialy dzien, natomiast nigdy nie czulem sie osaczony przez pijakow i narkomanow bedac w Odense. Dlatego przyklad gdzie na wakacje jezdza Niemcy ktorzy stawiaja "Przyjaznych ludzi" (Venlige mennesker) na pierwszym miejscu.

Bo wg mnie tylko i wylacznie nieudolnosc promocji polskiej turystyki.
Mysle ze to jest tak jak z restauracjami - mozna zareklamowac i przyjdzie duzo ludzi ale czy restaracja bedzie miala sukces zalezy czy goscie beda zadowoleni i wroca, i zareklamuja swoim znajomym.

Takze na zakonczenie: dobrze ze wspolnie doszlismy do wniosku ze Polska to jedno wielkie g....
::)

Tak swoja droga dlaczego podani sa tylko Niemcy? A co z obywatelami Wysp Zielonego Przyladka? Czy oni sa gorsi? Z tego co pamietam Niemcy maja ok 80 mln mieszkancow i sa na 14-15 miejscu w swiecie pod tym wzgldem.
Przeciez mieszkancow Filipin, Nigerii, PAkistanu, Indonezji - nie mowiac o Chinczykach czy Hindusach jest o wiele wiecej niz Niemcow - takze prosilbym o uzupelnienie statystyki - gdyz uwazam ja za niepelna...
Wybralem Niemcow bo sasiaduja zarowno z Dania jak i z Polska.
Tutaj Analyser 2009 sa linki do analyz w innych krajach (zobacz "Brandinganalyse 2008"), niestety nie wszyskich ktore wymieniles. Fakt ze sa wieksze kraje od Niemcow ale do Danii najwiecej przyjezdza niemieckich turystow.

Offline behemot

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Lip 2009, 15:31:23 »
Taaa..  mi juz nie chce sie rozwijac tego (nowego ;) tematu) - ale ten fragment jest po prostu smieszny (tragiczny?):

Kiedys, w drodze do Auschwitz, wyminal nas zdezelowany autokar. Powidzialam wtedy, ze mogliby wozic ludzi w jakims innym, a nie prawie rozpadajacym sie.

Czy w Polsce nie ma normalnych autkowarow z wc i klima? Czy Polska to 3-4 swiat? Nie... Normalny kraj w ktorym jedziesz tym za co zaplaciles i co sobie wynajales... Czy jesli pojechalbym do Londynu i spal na lawce przy dworcu - to moglbym miec pretensje do Anglikow ze nie spie w hotelu? No chyba ze chodzi o to ze polski rzad, my z podatkow?  - mamy fundowac wycieczki  w eksluzywnych warunkach czesto  bardzo milym przybyszom z Izraela...

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Lip 2009, 15:56:46 »
Wspominaja swoich krewnych?
Odwiedzaja kraj dziecinstwa swoich dziadkow?
Czcza pamiec bliskich?
Turystycznie?

Jest masa roznych powodow, dla ktorych przyjezdzaja do Polski.
Maja takie samo prawo do przyjazdu, zycia, odwiedzania naszego kraju, jak i Ty masz do mieszkania w Danii.
Tez nie jestes tu u siebie, a jakos nikt nie krzyczy "Jamjurand do pieca!"

Szczerze, nie bardzo rozumiem o czym mowisz...
Dziwie sie po co oni odwiedzaja Polske gdzie sa bardzo niemile widziani i gdzie spotkaly ich roznorakie tragedie. Dania i dunczycy to zupelnie inna liga, nawet ekstraklasa. Po za tym jestem u siebie juz od ponad 30 lat :-)
« Ostatnia zmiana: 28 Lip 2009, 16:09:09 wysłana przez jamjurand »

Offline behemot

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Lip 2009, 16:22:10 »
Generalnie proponuje zakończyć ten wątek ogólnie znanym dogmatem że 102% (te 2% to Ci którzy są jeszcze brzuchach) Polaków ma wyssany antysemityzm z mlekiem matki... i tyle. Nie ma co o tym dyskutować.

Offline Svaria

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Lip 2009, 16:44:18 »
Zapomniales dodac jescze 1% tych ludzi ktorzy sa z pochodzenai Polakami
a zeby jescze bardziej uwiarygodnic twierdzenie powinno sie wykazac ze to mleko zostalo zepsute na dlugo przed wojna bo bylismy tak ciezkim i okropnym krajem ze kiedy europa toczyla wojny religijne to mysmy zamkneli nasze wrota i zabarykadowalismy sie przed naplywem wszystkich obcych ale nas podstepem wzieli i jakos tak sie u nas zjawili i zasiedzieli ze musielismy im pokazac gdzie raki zimuja
Nie ten morduje naród, kto go zabija, lecz ten, kto go demoralizuje - Arystoteles

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Lip 2009, 16:49:30 »
Generalnie proponuje zakończyć ten wątek ogólnie znanym dogmatem że 102% (te 2% to Ci którzy są jeszcze brzuchach) Polaków ma wyssany antysemityzm z mlekiem matki... i tyle. Nie ma co o tym dyskutować.
Nie jestem ani antysemita, ani rasista i nie mam homofobii. Nie wiem co jeszcze mozna wyssac z mlekiem matki. ???

PS. Ciekawe kto puscil ten "dogmat" w obieg i w jakim celu?

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Lip 2009, 16:57:04 »
Widzisz Jamjurandzie jestes tu u SIEBIE od 30 lat i nikt do pieca Cie nie chce wpakowac.
Czy zdajesz sobie sprawe, ze wielu wypedzonych z Polski Zydow byla w Polsce u SIEBIE przez STULECIA!!!!!

Tak wiec, skoro Ty masz prawo byc w Danii u SIEBIE od 30 lat, dlaczego odmawiasz Zydom chocby prawa do podrozy wspomnien?????

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #29 dnia: 28 Lip 2009, 17:03:16 »
Manipulejesz troszeczke, nikomu niczego nie odmawiam; racjonalnie sie zastanawiam tylko po co tam im jechac...
Koniec dyskusji z mojej strony, porozmawiajmy lepiej o sexie albo zarciu .-)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 28 Lip 2009, 17:03:16 »

skat a rozliczenie w Polsce!!!!!!!!!!!!!!

Zaczęty przez julkaDział Podatki

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 25015
Ostatnia wiadomość 27 Mar 2008, 11:00:00
wysłana przez julka
uzytkowanie samochodu zarejestrowanego w polsce

Zaczęty przez andykac65Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 14942
Ostatnia wiadomość 03 Lip 2008, 13:35:33
wysłana przez vera
Darowizna w Polsce a Skat