Ogólne > Pomoc!
jak najtaniej przeslac kase z polski do danii
GoTTie:
Nie jestem pewien, ale kiedys wystarczyl dowod osobisty, prawo jazdy lub paszport do zalozenia kotna w Danske. Ostatnio znajomi jednak musieli przedstawic CPR. Skontaktuje moj Danske i napisze co oni na to.
mala z aarhus:
Dowod osobisty i prawo jazdy nie przeszlo w wypadku mojej znajomej (mimo, ze po wymianie)....
Czekala na CPR (prawie miesiac), ale udalo mi sie sprawe przepchnac w \"swojej\" fili. A pokazalysmy tez wstepny kontrakt o prace.
Czekam na wynik Twojej rozmowy.
slawek:
mala z aarhus napisał:
--- Cytuj (zaznaczone) ---
Moze sprawdz Nordea Polska... Slyszalam, ze mozna miec ich karte i bez oplat wybierac w Danii gotowke.
A po godzinach zamkniecia jest pobierana prowizja w przypadku korzystania z bankomatu.
100kr dziennie. Nie piszesz, czy mozesz sobie sam przygotowywac jedzenie, jaka prace wykonujesz itd..Ale miescilam sie w swoje naj-naj- sexy wdzianka.
Jak cos pytaj.
--- Koniec cytatu ---
dzieki, faktycznie:
http://www.nordea.pl/pl/article/11257.html
wlasnie wracam z placowki, troche zniesmaczony bo samemu kazali mi sprawdzac czy w VIBY SJ sa bankomaty nordea - moze ktos wie?
100 bede mieszkal w domu z reszta ekpipy, gdzie bede mogl sam robic obiady, chce zabrac zarcia z polski - jakies porady czego bron boze nie przepuszcza przez granice?
ogolnie zatem wyglada sprawa ok, dzieki za odpowiedz
pozdrawiam
slawek
mala z aarhus:
Ok,
Mialam tez nieprzyjemne starcie z Nordea Polska, ale szkoda czasu na to. Czekam, az co niektorych kasjerow bankowych \"zlikwiduje\" internet banking, bo pracowac sie niektorym nie chce. :evil: :evil:
Dane z nordea.dk.
Viby Sjælland Afdeling
Søndergade 8
4130 Viby Sjælland
Godziny pracy:
Mandag 1000 - 1600
Tirsdag 1000 - 1600
Onsdag 1000 - 1600
Torsdag 1000 - 1730
Fredag 1000 - 1600
Lørdag Lukket /Sob
Søndag Lukket /Niedz
Bankomat w tym samym punkcie czynny codziennie od 6 rano do 2 w nocy. I to tyle.
Jedzenie:
Pewnie bierzesz prom. Ja zawsze jade przez Niemcy, ale roznicy raczej nie ma jesli chodzi o kontrole.
Przywoze, jako fan Knorra, co sie da z tej firmy. Potem wszystkie mozliwe polskie pasztety, konserwy rybne (bo tu sa jednak drogie), kasze,wedliny, olej i oliwe, przyprawy+dodatki, dzemy (choc mozna kupic za 5kr sloik)..Wiesz, to inaczej jak samochodem. Ryz ma cene podobna jak w Polsce (1kg za 6,75kr), makaron tez (1kg za 10kr). Chleb i wedliny radze kupowac na promocjach.
Na Zelandii, w Kopenhadze jest jedyny sklep polski. Ceny sa troche dunskie, ale zawsze.
:)
mala z aarhus:
Zapomnialam dopisac: sob i niedz zamkniete.
Moze chce Pan sprawdzic ceny w DK?
Prosze kliknac na: Ugens tilbud lub Vores brochure
Tansze sklepy:
www.fakta.dk
www.netto.dk
www.aldi.dk
www.altadiscount.dk
Troche drozsze:
www.foetex.dk
www.kvickly.dk
itd..
Jak cos (jakby strony nie dzialy albo problem z jezykiem) prosze napisac.
Prosze tez pamietac, ze nawet w DK cos taniego moze byc w limitowanej ilosci (w ulotkach czesto towar z gwiazdka).
I prosze sie nie zalamywac cenami...Ok?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej