poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: JobSupply i zaległe SH  (Przeczytany 7283 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bijek

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
JobSupply i zaległe SH
« dnia: 03 Cze 2008, 09:23:39 »
Witam.
W zeszłym roku przez 9 miesięcy pracowałem z dziewczyną w Danii poprzez JobSurprise. Niedawno dostaliśmy zwrot Feriepenge za zeszły rok, natomiast ni widu ni słychu naszego zaległego SH. Dodam, że z rozliczeń wynika, że mamy tego w okolicach 8.000Kr. na głowę. Po długim oczekiwaniu w końcu zdecydowałem zapytać JS o to nasze SH - w odpowiedzi otrzymałem inofrmację, że całe SH było wypłacone w zeszłym roku i mam to sobie sprawdzić na rozliczeniu, ale my mamy nasze rozliczenia i na nich jak byk widnieją kwoty SH-Saldo.
W związku z powyższym małe pytanko - należy nam sie zwrot tych pieniędzy, czy raczej nie bardzo? Jeśli tak, to do kogo mozemy się zwrócić o pomoc w wyciągnięciu tej kasy od JS? Dodam jeszcze, że nie byliśmy nigdy zapisani do żadnych związków zawodowych i nie wiemy co teraz.
Bardzo proszę o inofrmacje.
Pozdrawiam.

Klingon

• Gość
Odp: JobSupply i zaległe SH
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Cze 2008, 09:49:59 »
SH to sa swieta wypadajace w dni powszednie i poniewaz nie pracuje sie w te dni i nie otrzymuje wyplaty, dlatego oszczedza sie podobnie jak na wakacje. Zobacz czy mieliscie wyplate SH w dni swiateczne wypadajace w dni powszednie (nie weekend). Wszystkie SH pieniadze powinny byc wyplacone.

Offline bijek

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Cze 2008, 10:16:34 »
Tak, mieliśmy wypłacane regularnie, ale we wrześniu skończyliśmy całkowicie pracę i wróciliśmy do Polski i w tym momencie mieliśmy jeszcze te ok. 8.000 (każdy) do wypłacenia - na rozliczeniu za ostatni tydzień widnieje rubryka SH-SALDO ~ 8.000Kr. Na bieżąco przez cały czas pracy kontrolowaliśmy to nasze SH-SALDO i wszystko było ok i te 8.000 zgadzało się z tymi wszystkimi kwotami, które wpływały oraz były wypłacane z okazji dni świątecznych z SH-SALDO.
Dodam jeszcze, że jakiś czas po powrocie do polski przyszło jeszcze jedno rozliczenie, ale dotyczyło one 2-tygodniowego okresu po tym, w którym skończyliśmy prace - wszystko było w tym rozliczeniu na 0 - nic nie zarobione, nic nie wypłacone itd., ale w tym rozliczeniu nie było już rubryki SH-SALDO.
Z tego, co wiem, to SH MUSI być wypłacone w całości po zakończeniu pracy, a w tym momencie, to JS sobie chyba w kulki leci.

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Cze 2008, 11:10:43 »
Normalnie dzwoni sie do pracodawcy i wyjasnia sprawe - u kogo lezy blad w obliczeniach. Ale jak piszesz, pracowales dla JobSurprise i dlatego moga byc niespodzianki.
Mysle ze w przypadku problemow nalezy wyslac listem poleconym zadanie wyplaty pieniedzy. Przedtem dobrze poznac ich wersje, tzn. kiedy ich zdaniem otrzymales wyplate tych pieniedzy.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Cze 2008, 16:16:40 »
Normalnie dzwoni sie do pracodawcy i wyjasnia sprawe - u kogo lezy blad w obliczeniach. Ale jak piszesz, pracowales dla JobSurprise i dlatego moga byc niespodzianki.
................
.

;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline bijek

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Cze 2008, 21:54:11 »
Hehe, dzisiaj dostałem odpowiedź od Pani Alicji z JS, że całe SH dostalismy w zeszłym roku:D Buahahahahahahhahahahahhaa
No chyba, że tego dnia bylismy już tacy pijani, że nawet nie zwrócilismy uwagi na to, że przepiliśmy całe 16.000Kr.
No, ale zawsze są jeszcze sądy...

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Cze 2008, 22:16:53 »
Dopóki jest dialog to bym próbował na spokojnie wyjaśnić sprawę bez sądów. :)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 03 Cze 2008, 22:16:53 »

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Cze 2008, 22:35:20 »
Hehe, dzisiaj dostałem odpowiedź od Pani Alicji z JS, że całe SH dostalismy w zeszłym roku:D Buahahahahahahhahahahahhaa
No chyba, że tego dnia bylismy już tacy pijani, że nawet nie zwrócilismy uwagi na to, że przepiliśmy całe 16.000Kr.
No, ale zawsze są jeszcze sądy...

twardziel,tyle kasy upłynnić........ ;D

Bijek.

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Cze 2008, 17:39:10 »
Okazało się, że SH zostało wypłacone razem z Feriepenge.

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Cze 2008, 17:49:18 »
No i bardzo dobrze. :)

Offline iiggii

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Cze 2008, 01:40:13 »
jak chcesz to zapraszam do zwiazkow 3f - 2 lata placilem im zeby mi pomogli ozyskac kupe kasy ktorej niewyplacil mi js consulting. po 2 latach okazalo sie ze niezalozyli im nawet sprawy bo przeciez js ma dobrego prawnika i na takie cos sie bardzo dlugo czeka!!!doslownie mowiac mieli tylko zanotowane w komputerze ze maja cos zrobic a jak po raz ostatni tam bylem to dopabuse zaczeli podliczac ile mam odzyskac kasy!!!! siedzi tam stado baranow w 3f w odense wiec jak ktos ma problem to idzcie do innych zwiazkow bo tamci siedza u jespera w kieszeni!!!

JobSupply A/S

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Lip 2009, 18:56:05 »
Dobra wiadomość dla wszystkich co pracowali dla tej firmy,wczoraj DanskIndustry wypłacili zaległe feriepenge za rok 2008 które firma niewypłaciła wcale

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #11 dnia: 30 Lip 2009, 18:56:05 »

zaległe wynagrodzenie

Zaczęty przez efkaDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 3553
Ostatnia wiadomość 10 Lis 2009, 23:49:03
wysłana przez efka
rozliczenia zaległe

Zaczęty przez bartek393Dział Podatki

Odpowiedzi: 2