poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: poród w Danii czy w polsce???  (Przeczytany 31900 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

xxpp

• Gość
Odp: poród w Danii czy w polsce???
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Mar 2010, 12:20:01 »
jedne maja lekki poród i chocby rodziły na ulicy beda go dobrze wspominac, inne mają ciezki i chocby rodziły w pałacu królowej beda niezadowolone.
KAZDA Z NAS JEST INNA!!!!!

Offline Magda_lena

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #31 dnia: 26 Mar 2010, 15:02:08 »
ja sie zgadzam że nastawienie ma duże znaczenie itd... i wcale mi nie chodzi o to żeby mnie traktowano jak królową, tylko zeby poród był przeprowadzony sprawnie i fachowo, a dziecko i ja żebyśmy wyszli z tego cało i zdrowo

ale to chyba  jest coś na rzeczy skoro np kolezanki o Glostrup hospital mówiły że były b. zadowolone,
a o Herlev słysze same niezbyt dobre opinie zarówno od znajomych jak i tu na forum.

Mam nadzieje że bede miała szczęście i trafie na kompetentne osoby, a tam pracuje około 80 położnych.

Offline anha

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +3/-0
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Mar 2010, 17:34:15 »
Cytuj (zaznaczone)
skabusewali mnie tam nie informując, że moge wybrać szpital
Jak to Cię skabusewali? Masz prawo wyboru szpitala.Jak nie chcesz tego to wybierz inny.

jedne maja lekki poród i chocby rodziły na ulicy beda go dobrze wspominac, inne mają ciezki i chocby rodziły w pałacu królowej beda niezadowolone.
KAZDA Z NAS JEST INNA!!!!!
Zgadzam się.
Ja poród i pobyt w szpitalu wspominam bardzo dobrze.

Offline Magda_lena

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #33 dnia: 06 Kwi 2010, 09:47:38 »
a ile czasu  spędziłyście w szpitalu po porodzie sn???
w ulotce czytałam że mozna już 3-4 godz po porodzie ...

xxpp

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 06 Kwi 2010, 10:59:25 »
z 1 szym dzieckiem zalecają zostac chociaż 3 dni, a z kolejnym jesli czujesz sie na siłach a dziecko jest zdrowe mozesz wyjsc zaraz po porodzie.

Offline balu

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #35 dnia: 06 Maj 2010, 23:53:15 »
A ja rodzilam w szpitalu w Odense, opieka- super, pielegniarki- mile, jedzenie - dobre, warunki na 5+

Offline KASHA

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #36 dnia: 07 Maj 2010, 08:14:44 »
ja sie zgadzam że nastawienie ma duże znaczenie itd... i wcale mi nie chodzi o to żeby mnie traktowano jak królową, tylko zeby poród był przeprowadzony sprawnie i fachowo, a dziecko i ja żebyśmy wyszli z tego cało i zdrowo

ale to chyba  jest coś na rzeczy skoro np kolezanki o Glostrup hospital mówiły że były b. zadowolone,
a o Herlev słysze same niezbyt dobre opinie zarówno od znajomych jak i tu na forum.

Mam nadzieje że bede miała szczęście i trafie na kompetentne osoby, a tam pracuje około 80 położnych.
Ja rodzilam w Herlev i uwazam ze jest ok. Trafilam na super fajna polozna i mimo ze porod byl ciezki  nie mam zlych wspomnien z Herlev.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 07 Maj 2010, 08:14:44 »

Offline Martyna09

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
« Odpowiedź #37 dnia: 07 Maj 2010, 10:32:51 »
A ja rodzilam w Horsens i caly pobyt jak i opieka byly suuuuuper. Mam porownanie porodu w polsce i tutaj i powiem Wam ze prywatnie w polsce nie mialam takej opieki jak tutaj przy panstwowej. ;D

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #38 dnia: 07 Maj 2010, 18:11:37 »
Czas, czas, czas robi swoje. Od roku zagladem od czasu do czasu na strone "plci odmiennej" i co za niespodzianka. Doswiadczacie prawie wszystkie, ze porod w Danii, pobyt w szpitalu, opieka itp. sa jednak na dobrym poziomie, nawet w porownaniu z Pl. Sadze, ze po kilkuletnim pobycie (tych ktorzy tutaj pozostana) wiekszosc przekona sie, ze wiele, wiele innych wartosci tego systemu przewyzszaja te ktore znamy z naszego kraju. Miejmy nadzieje, ze czas nie stoi w miejscu i ze tamskad przyjechalismy, rowniez nastepuja pozytywne zmiany.   

Offline anha

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +3/-0
« Odpowiedź #39 dnia: 08 Maj 2010, 08:34:15 »
Cytuj (zaznaczone)
Miejmy nadzieje, ze czas nie stoi w miejscu i ze tamskad przyjechalismy, rowniez nastepuja pozytywne zmiany.   
Następują,następują ... do tyłu.

Offline NUTEK

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #40 dnia: 08 Maj 2010, 23:57:26 »
Czas, czas, czas robi swoje. Od roku zagladem od czasu do czasu na strone "plci odmiennej" i co za niespodzianka. Doswiadczacie prawie wszystkie, ze porod w Danii, pobyt w szpitalu, opieka itp. sa jednak na dobrym poziomie, nawet w porownaniu z Pl. Sadze, ze po kilkuletnim pobycie (tych ktorzy tutaj pozostana) wiekszosc przekona sie, ze wiele, wiele innych wartosci tego systemu przewyzszaja te ktore znamy z naszego kraju. Miejmy nadzieje, ze czas nie stoi w miejscu i ze tamskad przyjechalismy, rowniez nastepuja pozytywne zmiany.   
A coz tez madrego, kolego ,
mozesz powiedziec o porodzie,tudziez o opiece okoloporodowej ?

Offline CzaryMary

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 8
« Odpowiedź #41 dnia: 11 Cze 2010, 17:08:52 »

No to ja Cię uspokoję, że w Polsce rzeczywiście czas nie stoi w miejsu, następują zmiany, w tym też i pozytywne. Podaję to na przykładzie znajomego gabinetu ginekologicznego, którego wyposażenie zupełnie nie odbiega od standardów zachodnioeuropejskich, a wiedza lekarza podąża za wszystkimi odkryciami w medycynie i nowoczesnymi metodami leczenia. Ma wiele pacjentek, które choć mieszkają za granicą i mają darmową opiekę medyczną, to przy okazji pobytu w Polsce, odwiedzają ten gabinet. Ma też takie pacjentki, które mając poważniejsze problemy zdrowotne przylatują do niego tylko specjalnie na leczenie.  Podsumowując -  yes, we can, też i w Polsce.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #42 dnia: 11 Cze 2010, 17:17:15 »
I tez wszystkie badania za darmo w ramach ubezpieczenia?
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline lilia

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 1
« Odpowiedź #43 dnia: 11 Cze 2010, 19:50:55 »
[quote author=CzaryMary link=topic=20636.msg88923#msg88923 date=1276268932
Ma też takie pacjentki, które mając poważniejsze problemy zdrowotne przylatują do niego tylko specjalnie na leczenie.  Podsumowując -  yes, we can, też i w Polsce.
[/quote]

Zgadzam się  :D Ja też znam paru takich lekarzy, do jednego regularnie uczęszczam :)

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #44 dnia: 11 Cze 2010, 21:39:04 »
CzaryMary: to taka typowa nasza dyskusja (nie chodzi tylko o lekarzy w Polsce). Najczesciej powolujemy sie na jednego dobrego lekarza, na jednego wybitnego naukowca, na jednego znakomitego fachowca w jakiejs dziedzinie. "Jedna jaskolka nie czyni wiosny" mowi przyslowie. A jak funkconuje system poloznictwa i w ogole system opieki zdrowotnej (tej za darmo) nie placonej z wlasnej kieszeni. Moj najomy ginekolog (zona polka) byl kilka razy w Krakowie z wizyta u znajomego po fachu, ktory rowniez czesto przyjezdrza z rewizyta do Århus. Dunczyk byl zaimponowany nie tylko wyposazeniem ale i wiedza polaka. Natomiast polski ginekolog ubolewal nad "stanem zapalnym" polskiej sluzby zdrowia i marzy aby publiczny szpital w kraju byl na poziomie Skejby Sygehus.  Zaznaczam, ze polski gabinet w Krakowie jest prywatnym.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #44 dnia: 11 Cze 2010, 21:39:04 »

Urlop rodzicielski w Danii

Zaczęty przez RybkaWillegoDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 105
Wyświetleń: 307769
Ostatnia wiadomość 10 Cze 2016, 20:01:31
wysłana przez aneczka.k
uczelnie w Danii?

Zaczęty przez Mateusz199Dział Edukacja

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 16588
Ostatnia wiadomość 18 Kwi 2024, 10:49:09
wysłana przez Mateusz199
Nastepny punkt do podniesienia naszej "popularnosci" w Danii...

Zaczęty przez MartynaMDział Hydepark

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 45564
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2014, 17:07:43
wysłana przez natalaa
tanie rozmowy na stacjonarne i komórki do Danii z Polski

Zaczęty przez bazakbalDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 42530
Ostatnia wiadomość 17 Cze 2010, 13:19:35
wysłana przez jamjurand
Spadek w Danii po bliskiej osobie