Ogólne > Hydepark

pogaduszki Polek i Polakow

(1/7) > >>

piatka:
Gonimy za pieniedzmi, gonimy za praca, gonimy za wszystkim.................
 A moze pogadamy?, wypijemy kawke?
 pozartujemy?
usmiechniemy sie?
kto ma ochote?

GoTTie:
Od tego jest to forum :) Pogadac zawsze mozna i o wszystkim. Mnie tez juz dobija codzienne siedzenie w pracy. Rutyna i zmula. Moze pogadajmy o czyms milym. Jak ferie zimowe? Ktos gdzies sie wybiera? jakies plany?

Buzii:
Z mila checia pogadam o wszystkim i o niczym :-)

Ja od 4 dni siedze w domu, bo jestem chora. Wypilam chyba 100 litrow herbaty. Robilam rozne doswiadczenia; herbata z cytryna, miodem, mlekiem, czosnkiem nawet z amolem, ale najlepsza jest z imbirem! Poprostu rewelacja, jest ostra, pieknie pachnie i jest slodka (nie dodalam cukru). Slyszalam kiedys, ze imbir jest odkazalnikiem i antyseptykiem....jak najbardziej polecam, ponoc pomaga tez w zyciu seksualnym panow :-)

GoTTie:
Imbir tanio kupie :woohoo: kazda ilosc :laugh:

PS. Witamy Buzii na forum :)

Buzii:
Hehe Gottie jak w sklepach zabraknie to bede wiedziala kto caly imbir wykupil :-)

Jedna rzecz mnie zastanawia te imiona po lewej stronie. Czy autentycznie jest ktos kto nazywa sie Zegota, Dobrocha, Dobrochna lub Siemirad?

Imie Zegota mnie zinteresowalo i dowiedzialm sie, ze pochodzi od slowa \"zec\" czyli \"palic\", tlumaczone na polski; Ignacy.
A tu taka ciekawostka; A. Mickiewicz zamierzal nazwac glownego bohatera \"Pana Tadeusza\" tym imieniem.

Dobrocha lub Dobrochna; \"cieszyc sie dobra slawa\"

Siemirad; \"ten, ktory przysparza pociechy swojej rodzinie\"

P.S
Dziekuje :-) Trzeba poszerzac horyzonty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej