Ogólne > Kącik Kulinarny
Jordskokker , co to?
rex11:
Moja nieznajoma Zelandio. Ludzie jadaja niemal wszystko, Aborygeni w Australii na ten przykład nic nie jedzą tylko piją. Dużo alkoholu i są z nimi problemy. A topinambur w polsce myśliwi sadowią na działkach wokół leśnych aby dziki nie lazły rolnikom i rolnicom na pola. Bo to dziczy przysmak jest. Smacznego! ;D
neletop:
To ja wole jesc topinambur w postaci miesa z dzika. ;D
Solvej:
Oj tam, wyczytalam wiec sie bede teraz madrowac :P
Do celów kulinarnych używa sie bulwy żółtawobiałe, barwę żółtą, czerwoną o różnych odcieniach i brązową służą prawie wyłącznie jako pasza dla bydła. A w moim ogrodzie rosna wlasnie zółtawobiale :P
Dunczycy sobie je cenia patrzac na ceny na polkach sklepowych ;)
:P
rex11:
Cenią bo to dunanambur jest i do tego okologiczny. Popatrz na napisy na opakowaniach. Gdyby to był topinambur nie wzięli by tego nawet do ręki, (oczywiście cały czas się uśmiachając).
Solvej:
Moje tez jest ekologiczne hmmm , mam plan na business :D
Z gotowaniem jeszcze musze poczekac bo bulwy sa male :)
ps.Tez sie wciaz usmiecham :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej