Ogólne > Kącik Kulinarny

Jordskokker , co to?

<< < (2/3) > >>

rex11:
Moja nieznajoma Zelandio. Ludzie jadaja niemal wszystko, Aborygeni w Australii na ten przykład nic nie jedzą tylko piją. Dużo alkoholu i są z nimi problemy. A topinambur w polsce myśliwi sadowią na działkach wokół leśnych aby dziki nie lazły rolnikom i rolnicom na pola. Bo to dziczy przysmak jest. Smacznego! ;D

neletop:
To ja wole jesc topinambur w postaci miesa z dzika.  ;D

Solvej:
 Oj tam, wyczytalam wiec sie bede teraz madrowac  :P   
 Do celów kulinarnych używa sie bulwy żółtawobiałe,    barwę żółtą, czerwoną o różnych odcieniach i brązową służą prawie wyłącznie jako pasza dla bydła.  A w moim ogrodzie rosna wlasnie zółtawobiale  :P
Dunczycy sobie je cenia patrzac na ceny na polkach sklepowych  ;)

 :P

rex11:
Cenią bo to dunanambur jest i do tego okologiczny. Popatrz na napisy na opakowaniach. Gdyby to był topinambur nie wzięli by tego nawet do ręki, (oczywiście cały czas się uśmiachając).

Solvej:
Moje tez jest ekologiczne hmmm , mam plan na business :D
 Z gotowaniem jeszcze musze poczekac bo bulwy sa male :)


ps.Tez sie wciaz usmiecham :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej