Ogólne > Pomoc!

Auto mi nawaliło!!!

(1/5) > >>

ddandii:
Witam!
Gdzie w Odense znajdę tani i dobry warsztat samochodowy lub mechanika? Może ktoś z pracujących tu polaków jest mechanikiem?
Pozdrawiam!

GoTTie:
Jakie auto i co sie stalo. Mam kilku dobrych mechanikow, takze naprawiajacych na czarno. Napisz z czym masz problem a cos poradzimy.

B)

ddandii:
Już odpowiadam:
Jest to volkswagen passat z roku 1997.
Podczas manewrowania na parkingu przy mocno skręconych kołach coś chrupneło i auto przestało jechać.Silnik pracuje ale mimo wrzucenia jakiegokolwiek biegu auto stoi w miejsu, słychać jedynie lekkie \"szorowanie\". Biegi wchodzą normalnie,bez problemu. Z jakiś czas temu też podczas manewrowania na parkingu,też przy skręconych do oporu kołach słyszałem jakieś piski ale wtedy to zbagatelizowałem,myślałem że się przesłyszałem.Ja sam niestety na mechanice kompletnie się nie znam i nic więcej powiedzieć nie mogę. Sytuacja jest dla mnie tym gorsza że teraz bardzo potrzebuje sprawnego auta.
Z góry dziekuje za pomoc i wielkie dzieki GoTTie za zainteresowanie!

tomasz:
Problem kolego to nie taki wielki.Uległ uszkodzeniu jeden z przegubów wewnętrzny lub zewnętrzny,półośka raczej będzie ok.Przy skręconych mocno kołach zużyty przegub potrafi ulec rozszczepieniu.Na pewno wcześniej przy skrętach słyszaleś stukanie.Przy autach z przednim napędem nie wolno mocno cisnąć na gaz ze skręconymi kołami wtedy najbardziej cierpią przeguby.Jeśli przegub stuka to trzeba go wymienić.U Ciebie raczej jest to zewnętrzny przy kole.Potrzebny kanał lub podnośnik,będzie trochę roboty.Jak nie masz pojecia potrzebny Ci mechanik.Ja jestem w Polsce i jestem elektrykiem ale mam rok za sobą w duńskim warsztacie.Więc wiedzy nabrałem i praktycznej i teoretycznej:) Nie mogę Ci pomóc niestety

tomasz:
Zapomniałem Ci dopisać że te piski które słyszałeś wcześniej to pasek klinowy na pompie od wspomagania,to nic wielkiego.Przy mocno skręconych kołach jesli jest lużny potrafi popiskiwać.Nie ma co wiazać tych dwóch problemów bo nie mają ze sobą nic wspólnego.Przegub nie piszczy tylko stuka.Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej