Ogólne > Rodzina ...

KOSZT OPIEKUNKI

<< < (6/11) > >>

heyah:

--- Cytat: ALA12345 w 11 Wrz 2009, 23:31:35 ---HAHAHA
TO WEJDZ SOBIE NA DEBATY NA DUNSKICH PORTALACH NIKT NIE PISZE WYZSZYCH STAWEK JAK 50,60  KORON I PRZELICZ TO SOBIE NA GODZINY NP. 5 GODZIN W CIAGU DNIA  W TYGODNIU WYCHODZA NIEZLE PIENIAZKI JAK NA PRACE DORYWCZA . CHYBA MUSISZ NALEZEC DO OSOB BARDZO ZAMOZNYCH , ALE NIESTETY NIE WSZYSTKICH STAC , ZEBY PLACIC NIANI 100KORON ZA GODZINE MAM WIELE KOLEZANEK DUNEK I ZADNA TYLE NIE PLACI WIEC TO CO PISZESZ TO JEST SMIECHU WARTE HAHA

--- Koniec cytatu ---

Bynajmniej do osób zamożnych nie należę,na opiekunkę mnie nie stać  więc moje dziecko chodzi do przedszkola  8)
Jeżeli znalazłaś kogoś kto się twoja stawką zadowala - jego sprawa ,nie rozumiem po co się tak unosisz,próbujesz  wszystkim udowodnić na siłę ,że twoje zachowanie jest tak bardzo fair-play ????

Poza tym obiema rękami podpisuję się pod Maryshą,zo i Jutą  8)

guniek:
ale sie panie zacietrzewiły a czy któraś z pań wynajmując opiekunke dawała jej lona ? i jest zarejstrowana jako pracodawca? no nie bo to wszystko na czarno i przewaznie opiekunki mają jeszcze inne zródło utrzymania a pilnowanie dzieciaków jest zajęciem dorywczym.

Baumi:
Również uważam, że w tym kraju stawka z pracę 40dkk/t jest trochę zadziwiająco niska i nie sądze by ktos powaznie do niej podszedl, szczegolnie, iz moim zdaniem praca opiekunki to praca dosc odpowiedzialna.

KOSZT OPIEKUNKI:
Witam wszystkich serdecznie
To ja zaczelam ten watek na forum  , poniewaz czekam na zlobek dla mojej malej i pomyslalam o niani jak narazie dorywczo . Dziekuje wszystkim bardzo za tak garaca dyskusje na ten temat , nawet sie tego nie spodziewalam ze tyle osob to zaciekawi :) Powiem szczerze , ze rozmawialam wczoraj z paroma paniami i to panie zaznaczam zaproponowaly taka stawke koszt opiekunki wynosi od 50-do 75koron na godzine uwazam , ze jest to w granicach rozsadku ale jesli nianie zarzyczyly by sobie 100 badz 110koron na godzine poprostu nie bylo by mnie na to stac i nawet dzisiaj nie rozwazalabym takiego pomyslu . Mysle ze te Panie , ktore sa tak bardzo oburzone ze to za malo......... pewnie nie maja opiekunek i nie musza miec . Dlatego taki maly brak zrozumienia dla osob , ktore niani potrzebuja , przeliczcie sobie drogie panie to na godziny , tygodnie i ile wychodzi to na miesiac bo o to chodzi ja nie potrzebuje niani na 2 godziny w tygodni to zrozumiale . Zauwazylam , rowniez ze pracy jako nianie szukaja osoby bardzo mlode w wieku 18, 19 lat ktore naprawde chca sobie tylko dorywczo dorobic badz panie na emeryturze , ktore swoje wnuki juz wychowaly i pilnowanie malych dzieci jest dla nich duza frajda i przedewszystkim przyjemnoscia. Wiec mile mamusie skonczcie z wypisywaniem bzdur , ze ktos kogos oszukuje same nianie tyle proponuja , najwyrazniej jest to stawka , ktora te panie zadowala  :)        pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie jeszcze raz dziekuje za tak ozywiona dyskusje na ten temat  :)  zycze wszystkim mamom i ich pociechom wspanialej soboty :D :)

boze:

--- Cytat: rybaa w 12 Wrz 2009, 08:43:49 ---Ala a ja wiem bo znam dunke i to dziewczyna 16letnia, w weekendy gdy rodzice ida na imprezke dzieci bo to o blizniaki chodzi w wieku 6 lat ze dostaje  za 5 godz 500kr to wychodzi wlasnie po 100 a za 40 to jak sa biale murzyny to niech robia a nawet i za 20kr ich sprawa.

--- Koniec cytatu ---
No wlasnie blizniaki , dlatego bierze 100k za godzine , jesli bylo by to jedno dziecko to brala by 50koron , nie mieszajcie ludziom w glowach , my z zona tez korzystamy z opiekunki i placimy jej za jedno dziecko 50koron na godzine jest to dunka , ktora ma 18lat i chce sobie dorobic w weekendy !

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej