poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Dania wprowadza unijne tablice rejestracyjne  (Przeczytany 22675 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 23
  • Reputacja: +7/-1
Odp: Dania wprowadza unijne tablice rejestracyjne
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Wrz 2009, 19:41:38 »
Oj naiwnosci,jesli wszyscy ci co jezdza na polskich tablicach mysla ze po wprowadzeniu nowych tablic zgubia sie wtlumie to sie myla,nawet te nowe tablice sie roznia od polskich,i pala czy skat musial by byc slepy na jedno oko zeby tych blach nieodroznic,dunskie tablice sa krotsze od polskich o ok.2cm.

maxi

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Wrz 2009, 19:57:46 »
no to roznica kolosalna....hehehehe az 2 cm !!!!!!!!!!!!!! na pewno do wylapania na pierwszy rzut oka:) z daleka nie bardzo widac jakie literki sa na blachach a ty gosci piszesz o 2 cm ,padne zaraz!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 23
  • Reputacja: +7/-1
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Wrz 2009, 21:05:03 »
Maxi to niechodzi o te gowniane dwa centymetry ale rowniez o rozmieszczenie liter i cyfr,te tablice sie roznia,a moze i ty jestes slepy na jedno oko bo ja z daleka widze roznice miedzy naszymi a ich tablicami.

maxi

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Wrz 2009, 21:11:13 »
pewnie ze nie chodzi o te dwa centy roznicy,chodzi tylko o to ze znowu szpila wbita....jezdzisz na pl blachach i tak cie zlapia nawet jak bedziesz jezdzil autem widmem,SKAT-owi nie umkniesz ot i cala solidarnosc polakow -rodakow:(slabo sie robi jak sie wszycy przekomarzaja- zlapia -nie zlapia- i tak sie polskie auto wsrod innych unijnych pierwsze rzuci na oczy Politi czy Skatowi -----ahhhhh zalosne

pozdrowienia dla wszystkich na pl blachach :)

Offline Manior

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 17
  • Reputacja: +16/-6
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Wrz 2009, 17:50:53 »
Czerwona ramka to odniesienie do barw narodowych, wg mnie. Najmniej w tym momencie myśleli o Norwegach. Jak łatwo zauważyć barwy narodowe są prawie na każdym kroku i przy każdej okazji.

Vera, kolejny raz udowodniłeś, że masz brzydki zwyczaj pieprzenia głupot. Więcej mieszasz niż to jest warte.
Zmusiłeś mnie, żebym Ci udowodnił moje stanowisko w tej sprawie.
Oświadczam Ci, że projektując nowe tablice w 1976 DUŃCZYCY MYŚLELI JAK NAJBARDZIEJ O NORWEGACH !!!
Napisałem z zapytaniem o pochodzenie czerwonej ramki do duńskiego specjalisty od tablic rej.
właściciela strony internetowej o duńskich tablicach rejestracyjnych http://nrpl.dk Thomasa Thorsena.
Oto jaką odpowiedź od  niego dziś otrzymałem:

Det var for at give nummerpladen et præg der klart ville adskille den fra nabolandenes ligeledes hvide nummerplader. Norske plader havde samme bogstav- og talfordeling, men ingen rand. Svenske og tyske nummerplader havde andre bogstav- og talkombinationer, men sort rand. Det var af prægetekniske grunde nødvendigt med en oppræget kant. De oprindelige tanker formentlig på en nummerplade med sort rand, men det ville gøre det sværere at skelne mellem dansk og svensk/tysk. Den røde kant, som arkitekt Naur Klint fandt på, gav ekstra ”afstand” til nabolandenes nummerplader, ikke kun de norske.

Mvh
Thomas Thorsen
http://nrpl.dk

Jak nadal masz inne zdanie to sobie podyskutuj z Thomasem.
Oczekuję przeprosin za prowokowanie kłótni a nie rzeczowej dyskusji .

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Wrz 2009, 08:30:17 »
Vera, kolejny raz udowodniłeś, że masz brzydki zwyczaj pieprzenia głupot. Więcej mieszasz niż to jest warte.
Zmusiłeś mnie, żebym Ci udowodnił moje stanowisko w tej sprawie.
Oświadczam Ci, że projektując nowe tablice w 1976 DUŃCZYCY MYŚLELI JAK NAJBARDZIEJ O NORWEGACH !!!
Napisałem z zapytaniem o pochodzenie czerwonej ramki do duńskiego specjalisty od tablic rej.
właściciela strony internetowej o duńskich tablicach rejestracyjnych http://nrpl.dk Thomasa Thorsena.
Oto jaką odpowiedź od  niego dziś otrzymałem:

Det var for at give nummerpladen et præg der klart ville adskille den fra nabolandenes ligeledes hvide nummerplader. Norske plader havde samme bogstav- og talfordeling, men ingen rand. Svenske og tyske nummerplader havde andre bogstav- og talkombinationer, men sort rand. Det var af prægetekniske grunde nødvendigt med en oppræget kant. De oprindelige tanker formentlig på en nummerplade med sort rand, men det ville gøre det sværere at skelne mellem dansk og svensk/tysk. Den røde kant, som arkitekt Naur Klint fandt på, gav ekstra ”afstand” til nabolandenes nummerplader, ikke kun de norske.

Mvh
Thomas Thorsen
http://nrpl.dk

Jak nadal masz inne zdanie to sobie podyskutuj z Thomasem.
Oczekuję przeprosin za prowokowanie kłótni a nie rzeczowej dyskusji .

NO tak chamstwo wzięło górę, no ale taką masz naturę widzę.
ale znalazłeś wyrocznie heheheh.

nie mam ochoty zniżać się do twojego pustego poziomu, trochę sie wysil a znajdziesz info na temat czerwonej ramki. Gość nie nie jest żadną wyrocznią a ty zaraz szybko wprowadzasz zamęt aby racja była po twojej stronie. Wg informacji które ja znalazłem ramka dotyczy barw narodowych i nie miałem zamiaru na siłę przekonywać. Ma ktoś inne zdanie ok tylko po co to twoje chamstwo??? To żeś się oderwał od szapdla nie znaczy ze od razu musisz swoje frustracje przelewać na WWW no chyba ze to twoj sposób. Oczywiście wg ciebie inni dińczycy co mają inną teorię sie nie liczą. Do niczego Cię nie zmuszałem sam na siłe chciałeś udowodnić żeś mało kulturalny pajac - tylko po co. Jest jeszcze jedna wzmianka na temat wzoru tablicy kiedy miało przejście z czarnych na białe ale raczej nie ma co pisać bo dyskusja z Maniorem na normalnym poziomie jest nie możliwa.

Offline Svaria

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Wrz 2009, 08:47:13 »
A moze oboje macie racje :)

Ramka stworzona by rozroznic tablice od innych a czerwony kolor ramki ze wzgledu na symbolike narodowa ktorej tutaj na kazdym kroku tak wiele :)
Takie moje zdanie :)

Manior nikt nikomu "pieprzyc glupot" nie zabrania zwlaszcza ze Vera napsial przecierz proste wyrazenie "wdg mnie" co swiadczy iz jest to jego wlasne indywidualne zdanie a to czy jest prawda czy falszem ocenic powinnismy sami :)

Nie ten morduje naród, kto go zabija, lecz ten, kto go demoralizuje - Arystoteles

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 18 Wrz 2009, 08:47:13 »

asd

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Wrz 2009, 09:23:07 »
Manior nie ma sensu gadac z tym typkiem. Juz raz kiedys pisalem ze to facet bez jaj. Nigdy do bledu sie nie przyzna tylko zamyla. Zawsze jego zdanie musi byc tym prawidlowym.

Vera zastanow sie najpierw, albo wedlug Ciebie, albo wedlug informacji, ktore znalazles. Jak znalazles to nam przedstaw, tak jak Manior. Pewnie zaraz napiszesz zebym sobie sam poszukal. Szukalem, nie znalazlem. Tak, wiem, nie umiem szukac.

Na chwile obecna informacje Maniora sa dla mnie bardziej przekonujace.

***Aneczka***

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Wrz 2009, 09:35:16 »
o co wy sie wogole klocicie, o pasek na tablicach ??? smiech na sali normalnie

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Wrz 2009, 10:21:26 »
......

Na chwile obecna informacje Maniora sa dla mnie bardziej przekonujace.

widać chamstwo do chamstwa ciągnie... ;D

wie

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Wrz 2009, 17:31:17 »

widać chamstwo do chamstwa ciągnie... ;D

Tak wujku dobra nijak rada

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Wrz 2009, 17:45:32 »
hehe następny pseudo pupil maniora i misia99  ;D ;D

Jak ktoś już chce na siłe porównywać do norwegów bo to bo tamto i słucha pajacowania innych to niech sobie odpowie na pytanie dlaczego czerwony a nie niebieski lub zielony hehehe

Offline Manior

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #27 dnia: 18 Wrz 2009, 18:38:58 »
Manior nikt nikomu "pieprzyc glupot" nie zabrania zwlaszcza ze Vera napsial przecierz proste wyrazenie "wdg mnie" co swiadczy iz jest to jego wlasne indywidualne zdanie a to czy jest prawda czy falszem ocenic powinnismy sami :)

Może się trochę za bardzo uniosłem, ale jak zauważyliście jestem uczulony na brednie tego palanta. Tym bardziej, że to nie pierwszy raz!!!.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Wrz 2009, 18:45:34 »
Może się trochę za bardzo uniosłem, ale jak zauważyliście jestem uczulony na brednie tego palanta. Tym bardziej, że to nie pierwszy raz!!!.

Napisaleś swoją wersje ja swoją, jednak koloru nie wyjaśniłeś więc co do bredni to raczej sam wpadłeś we własną pułapkę.

Wiesz nie obraziłem ciebie a ty wyjeżdzasz chamstwem. Sam się napinasz i potem nie pamiątasz kto zaczął. Masz inne zdanie ok, ale nie nastawiaj się że masz zawsze racje. Nie pierwszy raz to ty tutaj obrażasz. Ja pomimo to nie zniżam się do twojego prymitywnego poziomu. Chamstwo masz wrodzone po rodzicach albo nabyte w środowisku w jakim się obracasz. Nie ma to znaczenia, jesteś INNY i musisz z tym życ. Naprawdę musi być ci ciężko, środowisko w którym jesteś na co dzień cię wyniszcza kulturalnie albo rodziną z którą jesteś. Współczucia.

Offline Manior

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #29 dnia: 18 Wrz 2009, 18:50:35 »
Odwal się od mojej rodziny !
Podaj linki z poparciem Twojego stanowiska albo PRZEPROŚ !!!

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 18 Wrz 2009, 18:50:35 »

Dania podczas II wojny światowej

Zaczęty przez PolasikDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 18460
Ostatnia wiadomość 08 Wrz 2009, 19:25:00
wysłana przez Marlena30
2 GRAMY HISTORII,DANIA W SS

Zaczęty przez HistorykDział Kultura

Odpowiedzi: 50