Ogólne > Hydepark
wyrejestrowanie skutera
wiolinia:
Odgrzewam kotleta ale chciałbym aby ktoś kto wyrejestrowywał skuter przybliżył procedeurę. Wiem, że w SKAT ale może ktoś wie jaki druk trzeba wypełnić (nie mogę się doszukać na stronie SKAT). Skuter mojego znajomego nadaje się tylko na złom i nie wiemy jak ugryźć temat. Czy trzeba gdzieś zezłomować (jak tak to gdzie?) i mieć kwit na to, jak to zrobić żeby było dobrze?
Egon:
Witam miałem przyjemność wymeldowywania skutera w dani,a więc jest potrzebny dowód rejestracyjny i tablica rejestracyjna jeżeli posiada.Najbliższy skat motorcenter bierzemy numerek ,potem przy spotkaniu z pracownikiem powiadamia się ,że wymeldowujemy (afmeld)skuter ,dostajemy pieczęć w dowodzie a tablice zabierają cała operacja nie kosztuje nic (NUL) a sam skuter można oddać na złom (skrot) i gitara ;D
wiolinia:
Dzięki bardzo za info, a napisz jeszcze jak z ubezpieczeniem.
Egon:
proszę bardzo skat wysyła informacje do ubezpieczalni i oni już wiedzą co z tym zrobić ;)
Marcin.B.:
Ja również podpiąłbym się pod ten temat.
A mianowicie nie da się tego załatwić bez wizyty w skacie? Mam 60km do Aarhus i nie mam samochodu, a dostałem pismo, że mam o dni na zwrot tablic, a mogę mieć problem aby im je dostarczyć. Czy są jakieś możliwości inne i przewidywane konsekwencje za niedotrzymanie terminu?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej