Ogólne > Pomoc!
miejce do zwiedzana na weekend
(1/1)
Slawek:
czesc
pkp sprzedalo mi taki cudny bilet ze moge sie przez 2 dni rozbijac po danii za \" darmo\". majac do dyspozycji weekend jakie miejsce polecacie, ktore koniecznie trzeba w danii zobaczyc?
dzieki
Slawek
p.s. a moze ktos chce miec goscia na weekend?:)
tomasz:
Osobiście poleciłbym Helsingor-zamek nazywa się jak dobrze pamiętam Kronborg Castle.Bardzo ładny widok z tego miejsca na Szwecję.Pracowałem niedaleko a więc pozwoliłem sobie to miejsce odwiedzić.
marta_malgorzata:
Ja spedzilam weekend w KBH i na pewno jeszcze tam wroce.Zabraklo mi czasu na zobaczenie wszystkiego.
GoTTie:
Polecam Skagen, najbardziej wysuniety punkt na polnoc, Aalborg, przy okazji Helsingbor. Wiekszosc atrakcji jest zima pozamykana, latem masz Legoland, safari park, egeskov zamek i duzo innych. B)
mala z aarhus:
Lokalny patriotyzm: odwiedz Århus. Ladna katedra, Den Gamle By (ale skansen), Cebres (lokalny browar), ogrody otaczajace letnia rezydencja krolowej, uniwersytet, Aros - muzeum sztuki nowoczesnej, ratusz...60 km dalej Ebeltoft. Urokliwe miasteczko z malymi kamieniczkami, brukowanym uliczkami, stateczkiem z wojen dun-ang, super muzeum szkla i safari. I dopabuse wtedy do Aalborga. A w Århus jest tanie hostel - sleep-in-city...Udanej wycieczki.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej