Ogólne > Rodzina ...

mamusiu nie chce do przedszkola!!!

<< < (4/4)

art1:
odbiegając od wątku, jakie dokumenty musze pobrać żeby zapisać dziecko do przedszkola, i gdzieś kiedyś obiło mi się o uszy że moge starać się o dofinansowanie , i jeszcze jedno czy dziecko musi mieć już cpr czy można zapisać w trakcie załatwiania
dziękuję za pomoc :)

Heyah:
Przedszkole załatwiasz w komunie ,jakie dokumenty potrzebne dokładnie nie pamiętam,my zawsze zabieramy ze sobą wszystko  ;D  jeśli chodzi o dofinansowanie to nazywa się to chyba friplads i musisz złożyć odpowiedni wniosek a najlepiej zapytać w komunie albo zobacz na stronie swojej komuny...

Friplads

For familier med en samlet indtægt under 443.800 kr. i 2009 kan der ydes hel- eller delvis økonomisk friplads efter ansøgning.

Nie wiem jak dokładnie jest gdy dziecko oczekuje na numer CPR ale zawsze możesz spróbować,na miejsce w przedszkolu możesz i tak czekać do 3 miesięcy.Zanim pójdziesz do komuny to najlepiej zrób rozeznanie w przedszkolach w twojej okolicy bo przy składaniu wniosku będziesz musiał wybrać trzy placówki,którymi jesteś zainteresowany  :)

mama:
a ja sie pochwale moja córcia chyba zaczyna sie godzic z myślą ze do przedszkola niestety trzba chodzić koniec i kropka ... dzisiaj juz nie płakała ani troche z rana nawet mówiła "mama no juz chodz". Pani ja pochwaliła bo wreszcie zaczyna otwierac sie do dzieci i bawi sie ze wszystkimi....tylko z obiadkami jest gorzej bo mało co zjada-wiadomo mamuni najlepsze na świecie haha
jestem juz coraz lepszej myśli i mam nadzieje ze nie zapeszam cieszac sie :)
trzymam kciuki zeby i mojej i waszym pociechom poszło z górki :)

pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej