poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Auto kupione ne kredyt w Polsce  (Przeczytany 8278 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

plastelina

• Gość
Odp: Auto kupione ne kredyt w Polsce
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Paź 2009, 16:46:11 »
W przypadku wwozu auta do Danii, zakupionego na kredyt w Polsce nie jest wymagana rejestracja auta w Danii.
Skat pobiera co miesiąć przez 8 lat 1% wyliczonej składki podatku rejestracyjnego.
Informacja sprawdzona, o szczegóły można pytać w lokalnej jednostce SKAT.

wiec skad ta wiadomosc? 8 lat -1 % skoro pozwolenie mozna dostac na rok??????Po roku powinno sie auto przerejstrowac na dunskie nr.Mija sie to z jakąkolwiek logika.
sławek ,czy w SKAT podano Ci konkretny przepis jakis jego nr????
Bo ja mialem wrazenie ze caly SKAT mial ze mnie ubaw , bo milutka pani poprostu pekała z tego co słyszy,pekala ze smiechu
Mam coraz bardziej nieodparte wrazenie ,ze na tym forum to kazdy sobie wymysla przepisy jak mu sie podoba,bzdura goni bzdure ,interpretacje przepisow moga byc rozne ale wymyslanie czegos co w praktyce nie istnieje to juz przesada!!!!
P.S.
ktora to jednostka lokalna SKAT podala taka informacje -jakbys mu powiedziec.....

rex11

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Paź 2009, 17:24:52 »
mhmm... drogi kolego plastelina....cholerny ketchup do klawiatury sie czepia... o czy to ja... aha! sorry. No wiec każdą wiadomość przeczytaną na polonijnym forum należy przepuścić przez taki specjalny filtr (lewy, dolny róg ekranu) i dopabuse po tym poleciec do Skata. tym bardziej że Sławek o czym innym i część forumowiczów o czym innym. A że się śmiali w Skacie? I bdb, bo nauczysz się jeszcze, iż w tym kraju jak urzędnik przestaje sie uśmiechac to sprawa jest dla ciebie na prawde bardzo poważna. Bez  jaj, na prawdę. Pozdro.

plastelina

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Paź 2009, 17:59:49 »
i dopabuse po tym poleciec do Skata.
nie latam do SKAT z byle pierdołą,zapytalem przy okazji zalatwiania innej sprawy,wiec daruj sobie swoja uszczypliwosc.....A co  do wiarygodnosci informacji na tym forum  to nie mam wątpliwosci,wiekszosc wyssana z palca.Sztuczne podkrecanie atmosfery -niestety czasami w bardzo powaznych sprawach.

Offline matusz82

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Lip 2014, 02:15:12 »
Witam ja mam juz drugie pozwolenie na uzytkowanie auta w DK na kolejny rok i mam je przy pobycie na stale ale tzw. interes zycia mam w PL -czyli rodzine (zona, dzieci) i wykazuje a raczej pisze w wniosku ,ze bede jezdzil do PL ponad 15 razy w roku. Trzeba w razie wezwania do kontroli okazac sie biletami lub wykazem z konta.
Moj znajomy niedawno przyjechal do DK i pracuje dla VIKARU i nie dostal pozwolenia na auto pomimo ,ze jest nowy w DK i nie wie czy tu zostanie bo nie ma pewnosci ,ze uda mu sie znalesc prace.
Tutaj pozwolenia na auto to jest troche jakby loteria-wiec warto pytac w SKAT i walczyc o swoje -POWODZENIA

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #18 dnia: 10 Lip 2014, 02:15:12 »

skat a rozliczenie w Polsce!!!!!!!!!!!!!!

Zaczęty przez julkaDział Podatki

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 23420
Ostatnia wiadomość 27 Mar 2008, 11:00:00
wysłana przez julka
uzytkowanie samochodu zarejestrowanego w polsce

Zaczęty przez andykac65Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 14207
Ostatnia wiadomość 03 Lip 2008, 13:35:33
wysłana przez vera
Darowizna w Polsce a Skat