poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: nieuczciwi pracownicy  (Przeczytany 20935 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

polka40

• Gość
Odp: nieuczciwi pracownicy
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Gru 2010, 19:47:03 »
temat ,,rzeka,, .na własnym tyłku odczułam jak polacy ,,sa wdzieczni,,za podanie im reki .jedna góła ze swoim chłoptasiem nie miała pracy .zadzwoniłam do drugiej znajomej zeby cos jej poszukała bo on do pracy sie nie garnoł,a nawet na czynsz nie mieli.znajoma wzieła ją na sprzątanie swoich mieszkan.a ta tak bystra ze w googlach tłumaczyła sobie z j. polskiego na angielski ze bedzie taniej sprzatała ,aniezeli ta co u nich ciagle sprzata .dunczyki nie mogli sie połapać o co chodzi ,i zaczełi wydzwaniac do mojej znajomej oco chodzi z tym sprzataniem taniej .ta sie wkurzyła pojechała do ludzi i pooddawali jej kartki pisane przez pracowitą polke.i komu sie oberwało.tamta z HUKIEM WYLECIAŁA ,A JA USŁYSZAŁAM KOGO TY MI DAŁAS.zadnej pracy nie potrafią uszanować ,bo ciagle wrzucaja ogłoszenia ,,ZAPŁACE,, BŁAGAM O POMOC ITD,,,ZMIENIAJĄ STARTERY TELEFONOW,A NAWET IMIONA.POLAK TO POTRAFI .NIE WARTO  sie nadstawiać bo tylko pod d..e robią .i ciagle widze ogłoszenia tych osob ze nawet zapłacą za prace .lepiej niech za tą rzekomą kase kupią sobie rozumu. ;D ;)

amica

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Gru 2010, 21:49:36 »
jest jeden taki koleś wozi się BMW ze swoją lalunią,po Odense, załatwiłem im pracę błagali że nie mają za co żyć a potem okazało się jacy są uczciwi o zgrozo!!!! miałem przez kolesia kłopoty z policja bo poszukiwany w Polsce, już nie będę pisać za co bo by wam czapki pospadały. Także ostrzegam!

polka40

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Gru 2010, 22:03:50 »
przez takich własnie człowiek nie wyciagnie reki do naprawde uczciwego i potrzebujacego.ja osobiscie z kochasiem tej bystrej polki pojechałam o 4 rano na ofis zeby jełopowi załatwic prace w gazetach  i co koles olał interes ,wiec jak paniusia ze sprzatan została tez wywalona i nie mieli na czynsz to pogonilismy dziadostwo.zastanawiamy sie gdzie tacy sie chowaja .włażą na polonie i widze jak probują polakow urobic,ze zapłacą 10 tys  koron za prace ,ze są tacy bezradni,i ciagle traca mieszkania.bo kto takie dziadostwo bedzie trzymał na chacie  ::)

amica

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Gru 2010, 22:08:09 »
moze warto jakoś opisać tych delikwentów żeby innych przestrzec?

polka40

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Gru 2010, 22:10:35 »
NAJLEPIEJ TO GEBĘ TAKIM OBIC.I RECE DOBRYM MYDŁEM UMYC NIZ BYĆ BRUDNYM OD TAKIEGO G...A ;D

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 43
  • Reputacja: +25/-24
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Gru 2010, 22:20:30 »
jest takie fajne chinskie powiedzenie ktore lubie:
"jesli polak za granica ci nie pomogl,to juz ci pomogl"
 :D ;D :D
Nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.

rafalk

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Gru 2010, 22:21:50 »
moze warto jakoś opisać tych delikwentów żeby innych przestrzec?

Zawsze  mozesz  im zalatwic  podroz  do  PL w kajdankach  jesli  rzeczywiscie  sa  poszukiwani   ;D
W  czym  problem  ???  Swieta  sie  zblizaja  pewnie im  teskno  do  domciu  ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 19 Gru 2010, 22:21:50 »

polka40

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Gru 2010, 22:37:19 »
TO jest  dobre ale najlepiej takim k...ą łby pourywac.bo przez nich inni cierpią,a człowiek słyszy ze ktos potrzebuje pomocy i omija z daleka ,bo sie juz boi :o

[Posted on: 19 Gru 2010, 22:23:32]

Zawsze  mozesz  im zalatwic  podroz  do  PL w kajdankach  jesli  rzeczywiscie  sa  poszukiwani   ;D
W  czym  problem  ???  Swieta  sie  zblizaja  pewnie im  teskno  do  domciu  ;D
dobrze wiesz jak polska policja działa .im to bys musiał zawiesc delikwenta pod komisariat .oni nie reaguja na takie cos

inna

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Gru 2010, 22:53:42 »
A ja tez cos podobnego.
Kiedys przez przypadek poznalam dziewczyne z Pl. Pracowala za darmo. Narzekala strasznie. A sluzyla u Polakow w domu. Szkoda mi jej bylo. Stanelam na glowie aby zaczela szkole jezykowa, dostala prace jako pomoc w przedszkolu zaczela zarabiac pieniadze. Znalazlam jej chate.To bylo dobre 5 lat temu. A dzis ..... szkoda slow. Od tamtej pory chocby nie wiem co nie pomoge nikomu.

polka40

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Gru 2010, 22:58:28 »
lepiej pomoc takiemu co kleczy z kubkiem po kawie jak rodakowi .to jest naprawde przykre ze tak człowiek stroni od swoich ,ale sami sie uczymy całe zycie .i czemu dostawac po dupie od obcych .nikt nie chce zeby taki co mu sie pomogło hołd ko konca zycia oddawał,ale niech bedzie tylko człowiekiem ,a nie swinią ;D

inna

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Gru 2010, 22:59:52 »
Dokladnie  ;)

rafalk

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Gru 2010, 10:54:40 »
TO jest  dobre ale najlepiej takim k...ą łby pourywac.bo przez nich inni cierpią,a człowiek słyszy ze ktos potrzebuje pomocy i omija z daleka ,bo sie juz boi :o

[Posted on: 19 Gru 2010, 22:23:32]

dobrze wiesz jak polska policja działa .im to bys musiał zawiesc delikwenta pod komisariat .oni nie reaguja na takie cos

Nie  wiem  za  bardzo  jak  dziala  bo  za  bardzo  nigdy  nie  mialem  z nimi  stycznosci   ;D
Natomiast  widzialem  sam  sytuacje  w  ktorej  przeprowadzono  ekstradycje  z  Danii  do  PL  z  powodu  podejrzenia  o  oszustwo na  kwote  mniejsza  niz 10.000 zlotych .
Zawsze  mozna  wejsc  na  ta  stronke http://poszukiwani.policja.pl/  i  zglosic  miejsce  pobytu  ewentualnego  poszukiwanego .
Swoja  droga  to  same  przystojniaki  sa  na  tych  fotkach  ;D

polka40

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Gru 2010, 13:16:42 »
Nie  wiem  za  bardzo  jak  dziala  bo  za  bardzo  nigdy  nie  mialem  z nimi  stycznosci   ;D
Natomiast  widzialem  sam  sytuacje  w  ktorej  przeprowadzono  ekstradycje  z  Danii  do  PL  z  powodu  podejrzenia  o  oszustwo na  kwote  mniejsza  niz 10.000 zlotych .
Zawsze  mozna  wejsc  na  ta  stronke http://poszukiwani.policja.pl/  i  zglosic  miejsce  pobytu  ewentualnego  poszukiwanego .
Swoja  droga  to  same  przystojniaki  sa  na  tych  fotkach  ;D
daj sobie na luz znam dobrze przypadek gdzie dwoch polakow jest w polsce poszukiwanych za handel prochami i oszustwa bankowe.kolesie narazili sie pewnej grupie polakow,i zadzwonili na bezposredni nr policji ktora ich poszukiwała i podali gdzie mieszkaja,gdzie pracuja i myslisz ze ktos tu przyjechał.dzwonili tez na dunską policje i ci powiedzieli ze jak tu siedzą cicho to oni nic nie moga zrobic.do polski to dzwonili 4 razy w dosc duzych odstepach czasu.a tym bardziej za alimenty to nic nikomu nie zrobią.co tam dzieci i była żona takiego delikwenta zmuszeni są żebrać z pomocy społecznej ,a taki dupek sobie tu życia używa i w ryj sie smieje .

[Posted on: 20 Gru 2010, 13:12:10]

no a odnosnie strony poszukiwani.policja.pl to mozna sobie gęby poogladać ,i sama ta strona chodzi i otwiera sie jak nasz wymiar. ;D

[Posted on: 20 Gru 2010, 13:15:00]

tych dwoch kolesi znaleziono własnie z tej strony i co z tego  8) ;)

rafalk

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Gru 2010, 13:24:35 »
 To  troche  dziwne  z  tymi  alimentami  bo  znam kogos  komu  Skat  przyslal list  ze  maja  sciagnac  zalegle  tyle  i  tyle  z  Polski  i  jesli  dowolnie  nie  zaplaci  to  sciagna  mu  z  pensji  ;D
Wiec  wszystko  zalezy chyba  od  tego  czy  polskie  wladze  cos  wysla  czy nie .
W  tej  sprawie  o ktorej  pisalem  to  Polska  wyslala  tzw. Europejski  nakaz  aresztowania . Dunczycy  nie  mieli  ochoty  tego  ruszac  bo tu  sie  to kwalifikowalo  jako  zalegly  dlug  bankowy . W  Danii  nie ma  wiezienia  za  dlugi  ale Polska  to  Banana  Republic  wiec  wszystko  jest  mozliwe  . Goscia  wsadzili na  pare  tygodni . Siedzial na  przyklad  z  jednym  takim  ktory  komus leb  ucial  pod  Warszawa  i  mieszkal   troche  czasu  z  tym  trupem  :o . skonczylo  sie  na  tym  ze  go  wypuscili  i  dali mu  odszkodowanie . Podobno jest  coraz  wiecej  przypadkow  w  PL  gdzie  niezaplacenie  abonamentu  jest  traktowane  jako  oszustwo .

polka40

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Gru 2010, 14:11:26 »
europejski nakaz to juz co innego.ale polska to polska.z reguly alimenciarze nie jezdza na wakacje do polski ,bo dupami trzesą,rozbijają sie Paryz i inne atrakcje.a nawet znam jełopa co wczoraj z kochanicą poleciał do  Polski ale w jej strony ,i tez gnojek nie płaci na swoje dzieci.to jest temat rzeka.nie wybiela sie kobiet ,bo to jest  po rowni ,ale jak spłodzili w zyciu dzieci to powinno byc jak jedno tak i drugie odpowiedzialne za to . ::)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 20 Gru 2010, 14:11:26 »

pracownicy medyczni

Zaczęty przez Tomek StachowiczDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 3025
Ostatnia wiadomość 02 Lut 2008, 04:50:05
wysłana przez Tomek Stachowicz
A-kasse i pracownicy przygraniczni

Zaczęty przez nodanDział Hydepark

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 4646
Ostatnia wiadomość 15 Gru 2011, 09:54:28
wysłana przez greg1969
Poszukiwani pracownicy do przemyslu metalowego .

Zaczęty przez grzegorz_odenseDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 5843
Ostatnia wiadomość 07 Cze 2007, 11:28:32
wysłana przez polak
Potrzebni pracownicy do pracy okolice kopenhagi

Zaczęty przez klaudia.stolarska@vp.plDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 5091
Ostatnia wiadomość 13 Sty 2022, 18:06:30
wysłana przez klaudia.stolarska@vp.pl
Tym razem pracownicy oszuści - pamietnik Fachurry wcielony w życie -