Ogólne > Rodzina ...
Pytanie o rodzinne.
aneczka.k:
Nie wiem jak to jest w sytuacji gdy jedno z rodzicow pracuje w Danii a drugie przebywa z dzieckiem w Polsce ale jezeli wszyscy sa w Dani to po zakonczeniu kontraktu nic nie musialam donosic tzn ani nowego ani nic innego.
struś12:
A jak wygląda sytuacja gdy moja kobieta z którą nie mam ślubu ale żyjemy ze soba dość długo , przyjechała tu do mnie do Dani w celu podjęcia pracy a dziećmi chwilowo zajmuje się babcia ? Jest tu dopabuse od tygodnia i jeszcze nie znalazła pracy ale są szanse że od 1 listopada będzie miała kontrakt. Chodzi mi teraz też o to że chcielibyśmy wyrobić jej cpr numer i wszystkie papiery a dokładnie nie wiemy jak to zrobić bo nie mamy ślubu no i przy okazji chcielibyśmy załatwić te rodzinne na dzieci póki nie załatwimy większego mieszkania . W obecnej chwili już figuruje na umowie najmu obecnego mieszkania ale to tylko tyle co zdążyłem załatwić , teraz chciałbym te rodzinne i cpr ugryźć ale nie za bardzo wiem jak ? Z góry dziękuję za pomoc :)
sylvia:
bez CPR nic tu nie zalatwisz ... zastanawiam sie jak udalo sie zameldowac Twoja partnerke
Struś1:
Jeszcze nie meldowałem swojej partnerki tylko jest wpisana jako współlokator w umowie najmu mieszkania ale kolega miał podobna sytuacje i tylko musieli udowodnić że żyją ze sobą od co najmniej 1,5 roku razem i nie ważne czy to było w Polsce czy też w Dani. Jakieś poprzednie umowy najmu lub nawet zdjęcia czy potwierdzenie na piśmie przez sąsiadów. Zobaczymy jak to jest naprawdę bo wybieram się do biura obcokrajowców żeby to załatwić.
Swieta:
Rodzinne zawsze bylo 9go,co 3 miesiace.
Teraz juz nie dostalismy.
Jaka moze byc przyczyna?...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej