Ogólne > Rodzina ...

żłobek

<< < (3/3)

jula:
Dziewczyny, znowu mam pytanie. Zapisałam swojego synka do żłobka. Ale niestety te miejsca, które wybrałam mają długą listę oczekujących. Dostałam list z info, że mały będzie miał miejsce dopabuse rok po tym jak mi się kończy macierzyński. I co teraz? Szukać innego żłobka? Czy komuna płacić jakieś pieniążki jeżeli dziecko czeka na miejsce w żłobku, a mamie skończył się urlop macierzyński???

mamma:
Jula, z tego, co wiem, to tak, jakies pieniadze Ci przysluguja, bo w gminie kopenhaskiej kazdemu rodzicowi gwarantuje sie miejsce dla dziecka (tzw. pladsgaranti), i jesli sie z tego nie wywiaza na czas, jakos Ci to musza zrekompensowac. Ale szczegolow nie znam, skontaktuj sie z komuna i dopytaj.

willy:
Z tymi pieniążkami to niewiem ...
A Miejsce gwarantowane to i owszem, musisz sie zapisać na Garanti Liste i wtedy dostaniesz miejsce gwarantowane. ALE, nie gwarantują ci że to będzie w twojej okolicy czy blisko ciebie.

EUZEBINA:
czy któraś z mam ma już za sobą pierwsze dni pobytu malucha w żłobku?jak to zniosłyście wy i wasze maluchy?no i jak wam się podoba lub nie opieka nad maluchem,warunki ?a jak język? :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej