Regionalne > Århus, Aalborg ...
Poruszanie się autobusami Aarhus
EMP:
--- Cytat: faja w 27 Paź 2009, 05:05:51 ---Bilet mozna oczywiscie kupic w autobusie, automaty wydaja reszte, ale jest on wtedy najdrozszy, kosztuje 18 kr dla doroslych na 4 strefy czyli na cale Århus i wazny jest ok dwie godziny od godziny wybitej na nim, tzn w ciagu tego czasu musisz wysiasc z autobusu. godziny wyjazdu drukowane sa w systemie polgodzinnym, czyli jak wsiadziesz o 8:16 to na bilecie bedziesz mial wybite 8:30, ale ja wsiadziesz 8:46 to juz bedzie na nim godz 9:00 czyli trzeba patrzec ile masz czasu. Jezdzic mozesz dowolnymi autobusami, zoltymi i niebieskimi na ten sam bilet z tym, ze w niebieskich pokazuje sie go kabusewcy.
--- Koniec cytatu ---
18 koron to cena za strefy 1-2
bilet na 3 strefy to 26kr, a na 4 to 32kr
widać, ze autobusami nie jeździsz
EMP:
--- Cytat: neletop w 27 Paź 2009, 09:19:19 ---Mozna tez tak robic ze kupuje sie bilet na stacji pociagu, kasuje, a pozniej mozna jezdzic po miescie w sumie bez ograniczen czasowych
--- Koniec cytatu ---
nie na stacji tylko w przypadku kiedy zakupujesz online i samodzielnie drukujesz bilet
wtedy dodatkowo zostaną wyszczególnione strefy w których bilet jest ważny
na stacji dostaniesz bilet na małej "kartce", i ten bilet jest ważny tylko od stacji do stacji
neletop:
No nie wiem, moja corka tak czesto robi w Odense. Kupuje bilet na podmiejskiej stacji, kasuje. A pozniej jezdzi autobusami.
faja:
--- Cytat: EMP w 29 Paź 2009, 00:43:10 ---18 koron to cena za strefy 1-2
bilet na 3 strefy to 26kr, a na 4 to 32kr
widać, ze autobusami nie jeździsz
--- Koniec cytatu ---
po to podalam link do midtrafik, zeby dokladnie sprawdzic, fakt, pomylilam sie, poruszam sie tylko w 2 strefach :(
a ty zachowalas sie jak typowy polak: dowalic komus....
milego popoludnia
Nawigacja
Idź do wersji pełnej