Ogólne > Podatki

Prosze o rade

(1/1)

sandra:
Na dniach mam podpisac kontrakt.Ma byc na czas nieokreslony. Wiem ze w takim przypadku musze placic podatek jak dunczycy . Jak im powiedzialam ze wole kontrakt na rok , powiedzieli mi ze taki na czas nieokreslony bedzie dla mnie korzystniejszy ..
Nie bardzo wiem dlaczego , moze chodzi o ubezpieczenia itp.
Dodam , ze mam zamiar dluzej tu posiedziec .
Jeszcze jedno  pracodawca zapewnia mi mieszkanie .
Jesli podpisze kontrakt na rok to czy w takim wypadku
majac zapewnione lokum moge korzystac  z 8% odpisu ?
Doradzcie co robic?

:S

GoTTie:
sandra napisał:

--- Cytuj (zaznaczone) ---Na dniach mam podpisac kontrakt.Ma byc na czas nieokreslony. Wiem ze w takim przypadku musze placic podatek jak dunczycy . Jak im powiedzialam ze wole kontrakt na rok , powiedzieli mi ze taki na czas nieokreslony bedzie dla mnie korzystniejszy ..
--- Koniec cytatu ---

Po prostu powiedz ze jesli kontrakt bedzie na rok, to dostaniesz wiekszy fradrag i wlasnie kontrakt czasowy jest dla ciebie kozystniejszy. Najwidoczniej z zazdrosci nie chca ci dac :)

--- Cytuj (zaznaczone) ---Jeszcze jedno  pracodawca zapewnia mi mieszkanie .
Jesli podpisze kontrakt na rok to czy w takim wypadku
majac zapewnione lokum moge korzystac  z 8% odpisu ?
Doradzcie co robic?

--- Koniec cytatu ---

Jesli mieszkanie bedzie darmowe (oplacane przez pracodawce) to odpisu nie otrzymasz. Musisz placic czynsz za mieszkanie, lub musi on byc potracany z twojej wyplaty.

marta_malgorzata:
Ja znam podobna sytuacje i dodam,ze poza prosba o kntrakt roczny powinnas zaproponowac, ze bedziesz placic za mieszkanie jakas symboliczna kwote np. 1000, 2000dkk.

sandra:
ok,  dzieki za rady .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej