Ogólne > Podatki
Prosze o rade
(1/1)
sandra:
Na dniach mam podpisac kontrakt.Ma byc na czas nieokreslony. Wiem ze w takim przypadku musze placic podatek jak dunczycy . Jak im powiedzialam ze wole kontrakt na rok , powiedzieli mi ze taki na czas nieokreslony bedzie dla mnie korzystniejszy ..
Nie bardzo wiem dlaczego , moze chodzi o ubezpieczenia itp.
Dodam , ze mam zamiar dluzej tu posiedziec .
Jeszcze jedno pracodawca zapewnia mi mieszkanie .
Jesli podpisze kontrakt na rok to czy w takim wypadku
majac zapewnione lokum moge korzystac z 8% odpisu ?
Doradzcie co robic?
:S
GoTTie:
sandra napisał:
--- Cytuj (zaznaczone) ---Na dniach mam podpisac kontrakt.Ma byc na czas nieokreslony. Wiem ze w takim przypadku musze placic podatek jak dunczycy . Jak im powiedzialam ze wole kontrakt na rok , powiedzieli mi ze taki na czas nieokreslony bedzie dla mnie korzystniejszy ..
--- Koniec cytatu ---
Po prostu powiedz ze jesli kontrakt bedzie na rok, to dostaniesz wiekszy fradrag i wlasnie kontrakt czasowy jest dla ciebie kozystniejszy. Najwidoczniej z zazdrosci nie chca ci dac :)
--- Cytuj (zaznaczone) ---Jeszcze jedno pracodawca zapewnia mi mieszkanie .
Jesli podpisze kontrakt na rok to czy w takim wypadku
majac zapewnione lokum moge korzystac z 8% odpisu ?
Doradzcie co robic?
--- Koniec cytatu ---
Jesli mieszkanie bedzie darmowe (oplacane przez pracodawce) to odpisu nie otrzymasz. Musisz placic czynsz za mieszkanie, lub musi on byc potracany z twojej wyplaty.
marta_malgorzata:
Ja znam podobna sytuacje i dodam,ze poza prosba o kntrakt roczny powinnas zaproponowac, ze bedziesz placic za mieszkanie jakas symboliczna kwote np. 1000, 2000dkk.
sandra:
ok, dzieki za rady .
Nawigacja
Idź do wersji pełnej