Ogólne > Rodzina ...
bornepenge
giętki:
Przepraszam, że odnawiam wątek, ale mam krótkie pytanie.
Urodził mi się synek 8 kwietnia. Z tego co wiem jeżeli dziecko urodzi się do 7 dnia miesiąca w którym przypada wypłata rodzinnego to pieniążki nie wpływają na konto. Tak też było u mnie. Pani w Kommune powiedziała że będą dopabuse 20 lipca. Czy będą to pieniążki tylko za trzeci kwartał czy również wyrównanie za drugi?
@ae@:
....Børnefamilieydelsen udbetales første gang for kvartalet efter, at retten til børnefamilieydelsen er erhvervet. ...
https://www.borger.dk/Emner/familie-og-boern/boern/boernepenge/Sider/boernefamilieydelse-boernecheck.aspx
Børnepenge sa wyplacane pierwszy raz za kwartal po urodzeniu dziecka.
Nie za kwartal w którym sie urodzilo ale dopabuse za nastepny kwartal. Nie ma zadnych wyrównan.
kwartaly to: styczen+luty+marzec
kwiecien+maj+czerwiec
lipiec+sierpien+wrzesien
pazdziernik+listopad+grudzien.
beata29:
witam
moge tylko potwierdzic to co napisała poprzedniczka. mój synek urodził sie 6 lipca, pieniążki dostalismy dopabuse za kwartał pażdziernik-grudzień
soniczka1:
Prosze o porade, pracuje w danii 2 lata ale moje dziecko jest w polsce, czy należy mi sie rodzinne na nią? w polsce nie pobieram żadnych pieniędzy. Byłam w komunie to pani powiedziała ze dziecko musi być w danii, aby pobierac bornepenge. Gdzie muszę się udać w tej sprawie?
Nawigacja
Idź do wersji pełnej