Ogólne > Hydepark
GRYPA
souli:
pisza o nadchodzacej epidemi grypy wiec mam pytanie-czy ktos moze podac infomacje na temat lekow dostepnych bez recepty w dunskich aptekach-cos w rodzaju Gripexu,Coldrexu czy zwyklej wit C.Czy jakies srodki przeciwgoraczkowe sa ogolno dostepne??Prosze o nazwy tych lekow.Przezorny zawsze ubezpieczony a w najblizszym czasie nie wybieram sie do Pl a zapasy sie koncza.
dzieki
leila:
tutaj nie ma takiego wyboru jak w Polsce , mozna tylko kupic Ibuprofen, Panodil lub Aspiryne , dobre tez jest Treo w rozpuszczalnych pastylkach
rokas:
Nie wiem, skad jestes, ale jesli niedaleko od Kopenhagi, uzupelnij zapasy w ktoryms z polskich sklepow, maja wymienione przez Ciebie produkty. W dunskiej aptece takich cudow nie znajdziesz, oni sie lecza goraca herbata z cytryna...
souli:
jestem z okolic Vejle,tu nie ma takich sklepow:( a moze ktos wie cos na temat niemieckich lekow i moze podac nazwy ,jestem czesto w Flensbugu,moze oni maja wieksza oferte lekow ogolnodostepnych przeciw grypie i gorączce.
jamjurand:
Teraz rozumiem dlaczego w Polsce jest tak duzo aptek :) W Danii mozna sie zaszczepic u lekarza przeciwko grypie (robie to od lat), starsi i schorowani nawet za darmo. Wyzej wymienione pigulki antybolowe tylko pomagaja na zlagodzenie uciazliwych objawow grypy.Tutejszy lekarz kiedys mnie poinformowal, ze prawie wszystko kupione w Danii bez recepty to zawracanie glowy.
W poniedzialek zadzwonie do "mojego" i spytam o szczepionke na swinska grype.To be continued...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej