Ogólne > Rodzina ...

Pieniadze na dzieci

<< < (21/59) > >>

Edytam:
A ja bylam w komunie i prosilam o dokumenty na bornepenge, ale pani powiedziala, ze pieniazki przyjda automatycznie... Przyjechalam z dzieckiem w lipcu. Poczekam do konca tygodnia i sie okaze, czy mam, czy musze jednak zlozyc papiery...

Patrycja:
Edyta jeżeli dziecko jest w Danii zameldowane to zasiłek jest przyznawany  automatycznie,co innego gdy dziecko mieszka w Polsce .

lilia:
Mirra! Patrycja!

Zaraz, zaraz- jak to  "na dziecko mieszkające w Danii"  zasiłek jest przyznawany automatycznie??????!!!!!!!!!!! ??? ::)

[Posted on: 04 Listopad  2008, 20:10:07]
Bo ja kompletnie nie rozumiem w takim razie, DLACZEGO ,na moje dziecko, które  CHODZI DO TUTEJSZEGO PRZEDSZKOLA, dostałam odpowiedz,że mam... oddać papiery... W POLSCE...???!!!!!!!!!

Po kiego...??? Przecież nie będę specjalnie jechać do Pl :o!!! Czy to  moze pomyłka, a oni mają AŻ TAKI burdel..???

Patrycja:
Lillia ,stawiałabym na bałagan  8) ale głowy nie dam i sama nie rozumiem dlaczego miałabyś papiery odsyłać do Polski  ???

My sami przeszlismy długą drogę do otrzymania zasiłku  8) najpierw nie mieli formularzy E401 więc załatwilismy takowe ,potem papiery otrzymaliśmy wypełnione w połowie,drugą połowę wypełniałam w Polsce dzięki życzliwości urzędniczki tamtejszego ROPS na własną odpowiedzialność a gdy juz papiery były z powrotem w Danii ,zasiłek chociaż nam przyznali to go nie otrzymaliśmy  ;D więc znowu do komuny i znowu pogawędka,w końcu się udało  :D

Tak myślę,że powinnaś udać się do komuny i sprawę wyjaśnić bo z własnego doświadczenia węsze pomyłkę  8)

Jomir:
Mysle, ze chodzi o ustalenie tego czy i jak dlugo pobieraliscie w Polsce. Pytanie czy macie juz pozwolenia? Czy jestescie oficjalnie zamelodowani?
Jesli tak to powinno isc z automatu.
Jesli nie, masz odpowiedz.

Z drugiej strony moze byc tak, ze dodatkowo sie sprawdza teraz bowiem wykryto mase przypadkow podwojnego pobierania zasilkow.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej