Ogólne > Rodzina ...

Pieniadze na dzieci

<< < (29/59) > >>

danielos:
Mieszkam  z zona i corka w danii od kwietnia mam  legalna prace pobyt na zone i dziecko ,pobieram zasilek rodzinny na corke.do czego zmiezam.a no dowiedzialem sie ze mam syna w polsce z poprzedniego zwiazku ktory ma prawie 3 lata zostalem podany o alimenty i bede je placil .  Mam pytanie czy istnieje mozliwosc pobierania zasilku rodzinnego na niego?Co musialbym zrobic aby go otrzymac? dodam ze z matka jego nie mialem slubu i ona pobiera na niego rodzinne w polsce.

za ewentualne odp. z gory dziekuje...

K3:

--- Cytat: danielos w 16 Lut 2009, 22:22:42 ---Mieszkam  z zona i corka w danii od kwietnia mam  legalna prace pobyt na zone i dziecko ,pobieram zasilek rodzinny na corke.do czego zmiezam.a no dowiedzialem sie ze mam syna w polsce z poprzedniego zwiazku ktory ma prawie 3 lata zostalem podany o alimenty i bede je placil .  Mam pytanie czy istnieje mozliwosc pobierania zasilku rodzinnego na niego?Co musialbym zrobic aby go otrzymac? dodam ze z matka jego nie mialem slubu i ona pobiera na niego rodzinne w polsce.

za ewentualne odp. z gory dziekuje...

--- Koniec cytatu ---

nie...

dziecko to "nie istnieje" w duńskim systemie ewidencji ludności....

zresztą, na jakiej podstawie chciałbyś to "rodzinne" dostawać ??
że masz jeszcze czelność o to pytać...

K3:

--- Cytat: misio_99 w 16 Lut 2009, 22:47:59 ---
i co z tego, ze nie istnieje... dziecko to dziecko... moja corka zanim przyjechala do Danii dostawala pieniadze... i tez nie byla w systemie ewidencji ludnosci... z tego co kojarze to nie masz dzieci... masz czelnosc odpowiadac na pytania, o ktorych nie masz zielonego pojecia (praktycznego nie teoretycznego)  ;D

--- Koniec cytatu ---

to co napisałem ma potwierdzenie w postaci innych wątków bardziej światłych osób ode mnie.......

pytający:
- nie pozostaje w związku małżeńskim z matką dziecka
- nie sprawuje opieki
- na dziecko jest przyznany zasiłek rodzinny w PL

więc co jak co, ale nie ma podstaw....

pozostaje jeszcze kwestia moralna, płacenia za dziecko, na które pytający zobowiązany jest płacić alimenty
wygląda to tak, jakby państwo duńskie miało te alimenty placić  ;D

Sob:
Widzę, że osoba kryjąca się pod pseudonimem K3 jest bardzo nerwowa...po co tyle nerw i złośliwości człowiek po prostu pyta...więcej zrozumienia

K3:

--- Cytat: Sob w 17 Lut 2009, 00:24:28 ---Widzę, że osoba kryjąca się pod pseudonimem K3 jest bardzo nerwowa...

--- Koniec cytatu ---

ja tam spokojny jestem....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej