Ogólne > Rodzina ...

Pieniadze na dzieci

<< < (30/59) > >>

danielos:
do k3  ano na takiej podstawie ze to moj syn a poniewaz tu pracuje i place podatki to mi sie to rodzinne nalezy jak psu buda.ciekaw jestem co bys ty zrobil gdybys ulozyl sobie zycie w innym kraju a tu nagle przyszlo by ci wezwanie do sadu o ustalenie ojcostwa.Nie wiedzialem o tym ze mam dziecko z byla dziewczyna az do tego wezwania..mam zone ,corke a za 2 tygodnie urodzi mi sie kolejna corka.Co do mojego syna to chce go tu sprowadzic zeby mieszkal ze mna bo  raczej mialby lepsze zycie. a rodzinne w polsce zawsze mozna  anulowac  w PL i pobierac w danii .

[Posted on: 17 Luty  2009, 19:49:55]
 Dziekuje za odp.misio99 powiedz mi prosze do jakich socjali udales sie w polsce aby otrzymac to zaswiadczenie o niepobieraniu rodzinnego?

gpsc:
czekaj na wezwanie do zaplaty alimentow, sciagna ci z dunskiej pensji

Dziwna sprawa-dlaczego nie powiadomiono Ciebie o tym ze zosales ojcem gdy chlopiec sie urodzil? czy matka dziecka nie potrzebowala wtedy wsparcia?- masz prawo do ustalenia ojcostwa tylko ze jedyne badanie,ktore moze to stwierdzc-test DNAmozna zrobic tylko do ukonczenia przez dziecko 6-tego miesiaca zycia-pozniej dziecko samo moze wystapic o badanie po ukonczeniu 18 lat-takie prawo-jedynie za zgoda matki mozna je przprowadzic teraz-zgodzi sie?Badanie krwi standardowo przeprowadzane w sadowym ustalaniu ojcowstwa jedynie wyklucza lub nie wyklucza ojcostwa - nie wyklucza 7 z 10 kandydatow.Moze w wypadku gdy nie wiedziales o istnieniu dziecka jednak testy DNA przeprowadza?Masz rodzine a to zobowiazanie na cale zycie.Jesli chlopiec jest twoim synkiem bedziesz placil alimenty w ustawowej wysokosci-chyba 1070 koron obecnie,ktore sa zwolnione od podatku-wiec prawie polowe zaplaci panstwo(dunskie).Swiadczen rodzinnych nie otrzymasz poniewaz naleza sie one osobie faktycznie sprawujacej wladze rodzicielska-chyba ze matka sie jej zrzeknie a Ty sprowadzisz syna tutaj.Glowa do gory i powodzenia!

danielos:
badania dna robilem razem z synem i jego matko w polsce  w piatek mam sprawe sadowo kosztowaly 1860 zl alimenty bede placil bo sie z nia ugadalem. a co do rodzinnego to tez z nia o tym rozmawialem ona zrzeknie sie w polsce zasilku a ja bede pobieral w danii tylko nie wiem czy mi przyznaja bo syn na razie mieszka znia w polsce.chce aby mieszkal zemna jego matka by sie zgodzila ale na razie widzialem go tylko kilka razy wiec o czym mowa...

gosc:
Rodzinne sie nalezy dziecku, czyli osobie ktora dziecko wychowuje. A nie ojcu, ktory o istnieniu dziecka dowiedzial sie z badan DNA.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej