Ogólne > Rodzina ...
Pieniadze na dzieci
Jomir:
Rodzinne wyplacane jest tylko 4 razy w roku.
Jezeli masz nemkonto, a powinienes, wyplaca CI na nie.
marysha:
Niekoniecznie. To zalezy od komuny. Córce znajomej wpłacono zaległe pieniądze w lutym. Przysłano jej kilka dni wcześniej pismo, że pieniadze wpłyną na konto 20 lutego. I tak się oczywiscie stało. Mnie osobiscie również zdarzyło się, że pieniądze na młodszego syna wpłynęły poza standardowym terminem-a mieszkam tu już dosyć długo. Tak, że różnie to może być. Jesli urzędnik załatwi wszystko na czas, pieniądze mogą wpłynąć 20 marca lub 20 kwietnia wraz z wyrównaniem. Kiedyś w końcu wpłyną ;)
pudzian:
a te nem konto musi byc czy moze byc normalne bo ludzie różnie czy ty wiesz cos na ten temat
pudzian:
mam jeszcze jedno pytanie a jesli wczesniej mnie szef zwolni to co strace calom kasy bo ludzie mówiom ze kasa przepada
marysha:
Musisz mieć Nemkonto-tzw. łatwe konto. Albo idziesz do banku i mówisz, że konto podstawowe, to które już posiadasz ma pełnic również funkcję Nemkonta, albo załatwiasz to swoim koncie internetowym . Zazwyczaj jest to w opcjach użytkownika. Zaznaczasz, że konto ma byc Nem i juz . Nie wiem czy od następnego dnia, czy musi to potrwac 2-3 dni, aby system potwierdził Nemkonto. Jesli robisz to bezposrednio w banku, to pracownik zmienia ustawienia i konto działa od razu.
Nie jestem natomiast pewna jak to jest z zasiłkiem w przypadku utraty pracy, ale z pewnoscią wypłacą zaległe pieniądze. Poza tym ważny jest Twój pobyt tutaj. Jesli nawet utracisz pracę, ale znajdziesz inna i w dalszym ciągu będziesz tutaj legalnie, to nie powinno być problemu. Ale sprawdź może w całym wątku, czy jest cos na ten temat. Jak napisałam, nie jestem pewna...A nie chciałabym Cię wprowadzac w błąd.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej