Ogólne > Rodzina ...
Pieniadze na dzieci
pendi:
--- Cytat: monika3 w 26 Kwi 2009, 21:40:07 ---Moj byly maz pracuje w Dani do nasze rozwodu pobieral zasilek na dziecko. Dziecko caly czas przebywa ze mna w Polsce. Czy ktos mi moze odpowiedziec na pytanie. Czy ten zasilek bezie w dalszym ciagu wyplacany mojemy bylemu mezowi? Z gory dziekuje za odpowiedz.
--- Koniec cytatu ---
Jezli ciagle pracuje w dani to co 3 miesiace bedzie mial wypplacany zasilek
[Posted on: 27 Kwiecień 2009, 09:02:42]
czy ktos sie orjentuje czy jezeli zdalem zolta karte w komunie to czy pieniadze rodzinne wplynom na moje konto????? z gory dziekuje za odpowiedz
roslinka:
Logicznie myslac nie powinienes dostawac zasilku na dzieci skoro sie wymeldowales z Danii ale moze urzedasy sie pomylą i ci wyplacą tylko jak sie tego dopatrzą to trzeba oddac.
pendi:
--- Cytat: roslinka w 29 Kwi 2009, 10:27:10 ---Logicznie myslac nie powinienes dostawac zasilku na dzieci skoro sie wymeldowales z Danii ale moze urzedasy sie pomylą i ci wyplacą tylko jak sie tego dopatrzą to trzeba oddac.
--- Koniec cytatu ---
ja niemowie o dostawaniu zasilku tylko o odzyskaniu go! pracowalem rok w dani i przez ten rok nieotrzymalem zasilku na dziecko. Mi tylko chodzi o pieniadze ktore mi sie naleza a o dalszym wypacaniu zasilku nie mowie wiem ze mi sie on nie nalezy! pozdrawiam czekam na odpowiedz
Monika3 - Pendi sie pomylil - po rozwodzie maz nie jest juz uprawniony do swiadczena rodzinnego-bo niema rodziny-rodzinne nalezy sie osobie wychowujacej dziecko a ty w danii nie pracujesz. Maz bedzie natomiast mogl odliczyc od podatku placone alimenty. No chyba ze ukryje fakt rozwodu-jakis czas moze sie udac ale wtedy alimentow nie odliczy.Wszelkie swiadczenia z Kommuny naleza sie od chwili wystapienia o nie - oczywiscie jesli spelnia sie warunki i zostana wogole przyznane.
pendi:
--- Cytat: KARMA w 01 Maj 2009, 19:35:53 ---Monika3 - Pendi sie pomylil - po rozwodzie maz nie jest juz uprawniony do swiadczena rodzinnego-bo niema rodziny-rodzinne nalezy sie osobie wychowujacej dziecko a ty w danii nie pracujesz. Maz bedzie natomiast mogl odliczyc od podatku placone alimenty. No chyba ze ukryje fakt rozwodu-jakis czas moze sie udac ale wtedy alimentow nie odliczy.Wszelkie swiadczenia z Kommuny naleza sie od chwili wystapienia o nie - oczywiscie jesli spelnia sie warunki i zostana wogole przyznane.
--- Koniec cytatu ---
Ja tez mam pytanie do kiedy moge sie rozliczyc z dania? bo tej pory niemam tastselv-kode wyslalem im emaila z prosba o przeslanie mi go na polski adres ale nic zamowilem go na stronie skatu i nic nie przyszlo ani na polski ani na dunski adres
[Posted on: 04 Maj 2009, 19:24:38]
Czy ktos moze mi powiedziec do kiedy mam czas sie rozliczyc z dania????????????????????????????????????
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej