Ogólne > Rodzina ...

Pieniadze na dzieci

<< < (47/59) > >>

Emma:
lilia niema co do smiechu chyba mnie zle zrozumialas powtarzam sie -mam zamiar przyjechac  oto mi chodzi bo mam jeszcze sprawy do zalatwienia a prace mam juz zalatwiona wiec ten kto ma kryzys tem ma,JA nie.

thomas212:
U mnie cała procedura pszebiegła szybko i sprawnie,ja z żoną niemusialem nic załatwiać w polsce gdyż jesteśmy tu zameldowani z dzieckiem a pieniążki komuna już nam wypłaciła w kwietniu oczywiście z wyruwanianiem za okres 4 miesięcy tj.od grudnia 2008 tylko że ja mam umowe na stałe i płace dunskie podatki  i innaczej do tego podeszli tak jak do swojego pozdrawiam i życze powodzenia w załatwianiu formalności z pobytem na dzieci a jest troszke wypełniania tych papierków

zyrafffkaa:
Moze i wypelnianie papierkow jest czasochlonne ale za to papiery na dzieci przychodza w szybkim tempie, tak bylo u nas - 2 tyg i mala miala pobyt :) Dziecko mialo pobyt po ojcu a ja dalej czekalam :)

nokos:
A tak z innej beczki, na jakiej podstawie ROPS w Polsce wymaga od mojej żony dostarczenia mojej umowy o pracę z duńskim pracodawcą ?? W dodatku wymagają tłumaczenia przysięgłego. Proszę o wyjaśnienie bo czegoś tu nie rozumiem. Chcę się zrzec zasiłku otrzymywanego w Polsce a oni jeszcze chcą sprawdzić czy ja mam umowę z Duńskim pracodawcą ???  >:( Idioci.

thomas212:
Koleżko tu sie rozchodzi o troszke większe pieniążki jak 50zl w polsce więc zrób tak jak ci mówią koszt tłumaczenia umowy u pszysięglego kosztuje 150zł a zyskasz o wiele wiele więcej

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej