Ogólne > Rodzina ...
Pieniadze na dzieci
sanchez:
Witam wszystkich. Również ubiegam o zasiłek na dziecko, otrzymałem w komunie 4 dokumenty (E401, E411, podanie o wypłatę zasiłku i kartę informacyjną) oczywiście po duńsku. Czy wszystkie te dokumenty (wypełnione) mam dostarczyć do ośrodka pomocy społecznej czy jak to się tam nazywa w Polsce, czy tylko E401 i E411? Kto ma odesłać to do Danii, my czy ośrodek? Czy jak dam te formularze w Polsce po duńsku, to nie wygonią mnie z tym? Czy potwierdzenie o nieotrzymywaniu zasiłku w Polsce dostane "od ręki" czy będę musiał najpierw składać podanie o ten zasiłek przedkładać duńską umowę o pracę itd. bo różne wersje czytałem?
I jeszcze mam pytanie z innej beczki, jaki duńscy urzędnicy mają stosunek do kopii dokumentów, tzn. czy np. muszą mieć oryginał aktu urodzenia, czy wystarczy im taki akt zeskanowany i wydrukowany?
maja1444:
Witam,jestem tutaj nowa i mam pytanie tego typu: mój facet pracuje w Danii już ponad rok,do tej pory otrzymywał pieniadze na swoje dzieci mieszkajace w Polsce z ich matką. Czy po rozwodzie nadal będzie otrzymywał rodzinne? Czy to ma jakieś znaczenie dla Kommuny?? Z góry dziekuję za odpowiedz,pozdrawiam wszystkich forowiczów:)
ladnie to tak?:
dlaczego zabierasz dzieciom ojca? i jeszcze byscie pieniadze chcieli na te dzieci? potwory
gość:
Jak mozesz nazywac kogoś potworem jeśli nawet go nie znasz?Byłeś kiedys w podobnej sytuacji?
Jeśli nie to się nie wypowiadaj.Alimenty też trzeba z czegoś placić.
lilia:
Nie. Jeśli dzieci są wychowywane tylko przez matkę, to po rozwodzie tylko ona ma prawo do pobierania zasiłku rodzinnego na dzieci. ( z dodatkami)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej