Ogólne > Rodzina ...

Pieniadze na dzieci

<< < (2/59) > >>

malin:
Witam.
Jestem z zona i dzieckiem w Danii. Dziecko ma piec lat. Ja pracuje. Zona i dziecko czekaja na pozwolenie pobytu z Kopenhagi. Czy po otrzymaniu pozwolenia naleza nam sie jakies jakies dotacje z komuny na dziecko. Jesli tak to w jakiej wysokosci i od czego to zalezy. Ja oczywiscie place podatki w Danii.
Malin

Mirabelka:
Jeżeli dziecko otrzyma pozwolenie przysługuje mu zasiłek rodzinny, kwota jest zależna od wieku dziecka. Do 5 lat jest chyba ok 3000 kr.

malin:
Czy zasilek jest zalezny rowniez od dochodow rodzicow czy tylko od wieku.? Rozumiem ze jest to 3000 DK na kwartal. Jaki pozostale dokumenty potrzebne sa w celu otrzymania zasilku. Czy bede musial w komunie spacjalnie oto zabiegac czy daja z urzedu po zarejestrowaniu dziecka ?
Malin

annaodense:
hmmm.. jestem w danii prawie 2 lata i rozliczalam sie z skatem jak kazdy polak z odpisami a mimo wszystko dostalam rozlakowe wiec wydaje mi sie ze ten przepis swoje a ludzie swoje jesli chodzi o info w komunie to bardzo chetnie mnie poinformowano jeszcze wypelniono papiery i zalatwiono tak ze 20 otrzymuje zalegla kase moj synek ma 12 lat  nie ma cpr i juz mam przyznane rodzinne plus dodatek jako samotna wiec wydaje mi sie ze to wszystko jest uwarunkowane tym na kogo sie trafi tak jak pisalam wczesniej papierkow troszke bylo trzeba ale nawet nie musialam tlum na angielski wszystkim zycze milych pan w komunie pozdrawiam

marta_malgorzata:
Mnie tez sie poki co udaje zalatwiac co potrzeba w komunie bez problemu. Mam juz upatrzona mila kobietke, ktora mowi po angielsku i zawsze sie do niej kieruje, ze wszystkimi watpliwosciami. ;)

Wszystko zalezy od ludzi ;D pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej