Ogólne > Hydepark
obywatelstwo
alanis:
Witam wszytskich mam pytanie odnosnie obywatelstwa, niedawno urodzilo nam sie dziecko, moj maz jest wedlug prawa itd dunczykiem( urodzil sie w danii a le ma polskie korzenie) chcialabym dziecku wyrobic paszport, i zastanawiam sie gdzie mam sie udac czy do polskiej ambasady, czy do dunskiego urzedu, nie zastanawialam sie nad tym wczesniej dopabuse teraz, jakie obywatelsto bedzie mialo moje dziecko? czy moze miec podwojne? pozdrawiam zgory dziekuje za odp
nodi:
podwójnego obywatelstwa nie może mieć - to wiem na pewno.
A jak masz męża duńczyka to go zapytaj powinien wiedzieć ewentualnie telefonicznie sie zorientować.
alanis:
wlasnie on tez nie wie jak ma isc do urzedu cos zalatwic to chory jest:-) nie chce wyjsc na idiotke wiec wole sie upewnic, a czemu nie moze miec podwojnego? niektorzy ludzie maja, od czego to jest zalezne?
nodi:
--- Cytat: alanis w 09 Lis 2009, 13:27:06 ---wlasnie on tez nie wie jak ma isc do urzedu cos zalatwic to chory jest:-) nie chce wyjsc na idiotke wiec wole sie upewnic, a czemu nie moze miec podwojnego? niektorzy ludzie maja, od czego to jest zalezne?
--- Koniec cytatu ---
Niektórzy czyli kto?? Nie możesz mylić innych krajów. Zależne to jest od kraju a z tego co wiem na 99% nie możesz mieć duńskiego obywatelstwa i jeszcze innego. Po przyjęciu duńskiego zrzekasz się innego.
Nie kazałem iść do urzędu, max dwa telefony powinny wyjaśnić temat.
alanis:
rodzice mojego meza maja 2 paszporty jeden dunski i jeden polski w zaleznosci od potrzeby uzywaja jednego lub drugiego, wiec chyba mozna kurcze nie znam sie na tym i czasu coraz mniej a cchemy z dzieckiem wyjechac na urlop zimowy w grudniu
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej