Ogólne > Praca w Danii
szukam pracy!
@nn@:
Mirabelka nie mam ale postaram sie rozpytac I dam znac.
Mirabelka:
Byłabym Ci bardzo wdzięczna.
Mirabelka:
@nn@ powiedz mi jeszcze jedna rzecz, czy tam zatrudniają polaków?
Grzegorz_Odense:
W Danii nie spotkalem sie jeszcze z dyskryminacja Polaków - ale oczywiscie sprawy jezykowe daja nam gorszy start . Mamy takie same problemy jak inni obcokrajowcy .
W malych miejscowosciach jest jednak lepiej niz w duzych - tam patrza na pojedynczych obcokrajowców z sympatia . Natomiast wiadomo ze co za duzo to niezdrowo - tam gdzie obcokrajowców jest za duzo zaczynaja sie problemy.
Polacy maja dobra opinie jako pracownicy - w odróznieniu od np. Turków czy Arabów . Taki dowcip :
Przychodzi Turek do Arbejdsformidling ( posrednictwo pracy ) i mówi ze chcialby pracowac .
Urzednik mówi - swietnie ze akurat dzisiaj przyszedles bo mam dla ciebie robote za 25.000 kr miesiecznie + 20 % premii i do tego samochód i telefon do dyspozycji .
Turek na to :
- przestan klamac !!
- to ty zaczales - odpowiada urzednik ....
Mysle ze @nn@ zgubila 1 literke w nazwie miejscowosci. Jezeli wejdziesz na www.google.com
i wstawisz ze szukasz - brød fabrik Tinglev - ( chleb - fabryka - Tinglev ) to dostaniesz duzo wyników - m.in. cos z Kommunernes ....
Wejdz tam i wpisz jako rejon Tinglev - dostaniesz cos takiego ( ale przecwicz sama to sie nauczysz ):
Fixfood A/S Telefon: 74646230
Kernesvinget 1
6392 Bolderslev
Branche: Brødfabrikker
Kohberg Brød A/S Telefon: 73646400
Kernesvinget 1
6392 Bolderslev Telefax: 74646381
Branche: Brødfabrikker
Najlepiej zeby Twój maz zadzwonil do nich i sie popytal . Co rozmowa po dunsku to po dunsku .
Mirabelka:
3tyg temu wysłałam tam CV i odpisali ze przykro im ale nie maja dla mnie pracy.:(
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej