Ogólne > Praca w Danii

szukam pracy!

<< < (4/5) > >>

@nn@:
Mirabelka nie mam ale postaram sie rozpytac I dam znac.

Mirabelka:
Byłabym Ci bardzo wdzięczna.

Mirabelka:
@nn@ powiedz mi jeszcze jedna rzecz, czy tam zatrudniają polaków?

Grzegorz_Odense:
W Danii nie spotkalem sie jeszcze z dyskryminacja Polaków - ale oczywiscie sprawy jezykowe daja nam gorszy start . Mamy takie same problemy jak inni obcokrajowcy .

W malych miejscowosciach jest jednak lepiej niz w duzych - tam patrza na pojedynczych obcokrajowców z sympatia . Natomiast wiadomo ze co za duzo to niezdrowo - tam gdzie obcokrajowców jest za duzo zaczynaja sie problemy.

Polacy maja dobra opinie jako pracownicy - w odróznieniu od np. Turków czy Arabów . Taki dowcip :

Przychodzi Turek do Arbejdsformidling ( posrednictwo pracy ) i mówi ze chcialby pracowac .

Urzednik mówi - swietnie ze akurat dzisiaj przyszedles bo mam dla ciebie robote za 25.000 kr miesiecznie + 20 % premii i do tego samochód i telefon do dyspozycji .

Turek na to :

- przestan klamac !!
- to ty zaczales - odpowiada urzednik ....

Mysle ze @nn@ zgubila 1 literke w nazwie miejscowosci. Jezeli wejdziesz na www.google.com
i wstawisz ze szukasz - brød fabrik Tinglev - ( chleb - fabryka - Tinglev ) to dostaniesz duzo wyników - m.in. cos z Kommunernes ....
Wejdz tam i wpisz jako rejon Tinglev - dostaniesz cos takiego ( ale przecwicz sama to sie nauczysz ):

Fixfood A/S Telefon:  74646230  
Kernesvinget 1      
6392 Bolderslev    
Branche: Brødfabrikker

Kohberg Brød A/S Telefon:  73646400  
Kernesvinget 1      
6392 Bolderslev Telefax:  74646381
Branche: Brødfabrikker

Najlepiej zeby Twój maz zadzwonil do nich i sie popytal . Co rozmowa po dunsku to po dunsku .

Mirabelka:
3tyg temu wysłałam tam CV i odpisali ze przykro im ale nie maja dla mnie pracy.:(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej