Ogólne > Kultura
2 GRAMY HISTORII,DANIA W SS
be:
--- Cytat: Novy w 27 Lis 2009, 15:39:24 ---W sumie zamiast ZSRR mamy związek socjalistycznych republik europejskich ;D
--- Koniec cytatu ---
Rozumiem ze Polska popelnila wielki blad wchdzac do UE. :-\
Novy:
U.E. ma swoje plusy, ale ma też i minusy... to chciałem powiedzieć. Błędem jest to, że wszyscy są za bardzo pod wrażeniem U.E. Jeśli mamy reprezentantów w Europarlamencie to niech zabierają też głos, a nie tylko przytakują, nawet gdy inni jadą po kraju. Głosują za ustawami, które nie są dobre. U.E. to nie dobry Wujek Sam, który cały czas daje... To biznesmen-lichwiarz, który kiedyś też się upomni o swoje. Wystarczy poczytać o funduszach unijnych. Dają kasę, ale jak dane państwo nie wykorzysta to płaci za to ;) Polityka od zawsze to wielki biznes i kasa, kasa, kasa...
Polasik:
--- Cytat: rokas w 26 Lis 2009, 21:15:19 ---Na szczescie? To jak to w koncu jest, interesuje cie historia, czy nie? BTW, od skonczenia szkoly juz nie przyswajasz zadnej wiedzy? Bo ja na przyklad, tez o tym nie uczony w szkole, ale interesujacy sie druga wojna, wiedzialem te rzeczy... W ogole nie zrozumiales, o co jej chodzilo. To moze jeszcze raz: zalozyciel tematu podal suche fakty, zadnych punktow zaczepienia do dyskusji. Chyba na ten za pol roku. Na ten tegoroczny tematy na ustny zostana w calej Danii podane dopabuse jutro.
Przy okazji, nie mylisz forum z wikipedia? Ciesz sie, ze nie w koszu ;D
--- Koniec cytatu ---
Musze Ci sie przyznac, ze specjalnie umiescilam ten zwrot "na szczescie", bo wiedzialam, ze zadziala to jak lep na muchy i ze zaraz zjawi sie Jamjens lub ktos inny, kto alergicznie na to zareaguje i temat bedzie sie krecil dalej, pomimo umieszczenia go w malo poczytnym dziale kultura. Jestem pelna podziwu dla Twojej wiedzy historcznej, ale gdyby mnie ktos probowal w liceum przymuszac do nauki historii Danii, to z rownym powodzeniem moglby mnie przymuszac do nauki historii Filipin. Co innego kiedy sie tu (przynajmniej przez jakis czas) mieszkam, z zaciekawieniem przeczytalam ten watek.
Co do tematow na ustny, to dokladnie taki temat dostalismy w szkole w ramach cwiczen do ustnego. Jeszcze do czegos jednego musze Ci sie przyznac - czasami czytajac forum, wyobrazam sobie kim sa wypowiadajace sie osoby, no i ja Cie bardzo przepraszam, ale Ty Rokas, akurat skojarzyles mi sie z takim malym, kudlatym pieskiem na uwiezi - duzo szczekasz, ale nie potrafisz mnie dosiegnac, bo lancuch masz za krotki.
rokas:
--- Cytat: Novy w 27 Lis 2009, 15:39:24 ---Za wojnę w Iraku i inne misje w ramach ONZ, USA nawet nie zniosło nam wiz... Tak działają "przyjaciele" ;)
--- Koniec cytatu ---
A to USA tez sa w UE?
jamjurand:
--- Cytat: Novy w 27 Lis 2009, 15:39:24 ---... Za wojnę w Iraku i inne misje w ramach ONZ, USA nawet nie zniosło nam wiz... Tak działają "przyjaciele" ;)
--- Koniec cytatu ---
Uwazam, ze USA zrobily ogromna przysluge Polsce; kto by wtedy zostal i zakonczyl niedokonczona odbudowe Polski po II wojnie swiatowej i komunie czy budowal stadiony i drogi na pilkarskie ME :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej