Regionalne > Esbjerg, Haderslev, Kolding ...

Aabenraa - sprogcenter

<< < (3/4) > >>

lilianka:
a jak jest ze szkołami w Kolding?czekam na pozwolenie na pobyt , gdyż e Kolding kommune dostałam informacje że dopabuse wtedy moge iść do szkoły...dodam że mieszkając w Vejle chodzilam do tamtejszej szkoły,ale nic z niej dobrego nie wyniosłam...co 2 tygodnie zmieniali nam nauczycieli w koncu z 30 osobowej gr.zostało nas 6. :) powodzeniia w nauce

Jomir:
Do szkoly Lilianko to mozesz isc w kazdej chwili... jeno jak nie masz CPR, to trzeba slono placic.

UWAGA: szkoly nie mozna zmienic w kazdej chwili jesli za nia placi komuna. Przepustka do zmniay szkoly jest zdany "modul test".

lilianka:
taaak?? w KOMUNNE byłam już 2 razy!nawet szef do nich dzwonił i zoatałam poinformowana,że do szkoły dopabuse z pozwoleniem.... CPR oczywiscie mam.a z Vejle sie po prostu przeprowadziłam,zmieniłam zamieszkanie i pracodawce,.

lilianka:
aa sprostownie,w Vejle to był kurs,a nie zwykła szkola.kurs oczywiście z kommune ale tylko dla pracujących u tego pośrednika u którego pracowałam.i nie było żadnych zaliczen ani modułów...

Jomir:
Lilianko a masz tez zolta karte? czy tylko CPR ze Skatu?
Bo jak masz zolta karte to nie potrzebujesz czekac na pozwolenie.
Najlepiej zadzwon lub pojdz to szkoly i zapytaj.

Do szkoly mozna isc bez pozwolenia, tak jak napisalam, ale to koszuje ok. 5000 miesiecznie... wiec ta taka teoretycznie to jest mozliwosc, ale kto ma wolnych 5000 na oplate kursu???

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej