Regionalne > Esbjerg, Haderslev, Kolding ...
Aabenraa - sprogcenter
Malutka:
Cześć
Dzieki wielkie za odpowiedz.Chyba sie zdecyduje na szkole w Aabenraa.Też slyszalam juz od paru osob ze tam jest dobry poziom.Ale mam jeszcze do Ciebie jedno pytanko, nie wiesz moze orientacyjnie kiery sie zaczynaja takie kursy w szkolach? Bo mi cos wspominano ze juz w sierpniu.
Pozdrowieonka
eni1976:
Czesc,
z tego co mi wiadomo to mozesz zaczac w kazdej chwili - nie czekajac na jakies oficjalne ropoczecie kursu. W kazdej szkole jest klasa o poziomie \"zero\" hihihi i czym predzej dolaczysz do takiej klasy tym lepiej dla Ciebie. Idz do szkoly, dowiedz sie tam bezposrednio - ja poszlam na rozmowe w poniedzialek. zrobili mi test z dunskiego i w czwartek juz bylam na zajeciach:) Po co marnowac czas? Idz i sie zapisz - a Aabenraa jest tez w AOF, tak jak Tønder, wiec wydaje mi sie ze poziom powinien byc dobry i duzo skorzystasz.
pozdrowienia
Mysza855:
Czesc tu ja Malutka ale teraz zalozylam sobie konto na tej stronie.Chciałam podziekowac za informacje co do tej szkoly w Aabenraa, powiem szczerze ze teraz jestem do niej przekonana ale sie boje i nie wiem czy dam sobie rade z tym jezykiem.:(No ale zobaczymy.
Pozdrowionka
eni1976:
Czesc Malutka,
nie boj sie - dunski nie jest taki straszny - ja przyjechalam do Danii w grudniu, poszlam do szkoly wieczorowej w styczniu (2 razy w tygodniu - TYLKO), a jak stracilam prace to jestem na dziennych - raptem od wtorku po Swietach Wielkanocnych - i juz sobie radze. Spokojnie ide do sklepu i pytam co chce wiedziec - najgorzej jak sie ktos rozgada;/
Jezeli znasz angielski albo niemiecki - to zupelnie masz problem z glowy. Zero niespodzianek gramatycznych - dunski jest bardzo prosty, problemem jest wymowa ale to kwestia czasu. Najwazniejsze zebys sie nie wstydzila i mowila, mowila....
powodzenia!
annasmalec:
ups..sorry,chcialam dac oklaski a tu Ci zabralam...:)..
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej